
A répatortától a kuglófig: a legfinomabb húsvéti sütemények
Nagy fejtörést okoz, hogy mit tegyél a húsvéti asztalra? Ha a hagyományos sütiket kedveled, ha valami újdonsággal örvendeztetnéd meg a családot és a vendégeket, összeállításunkban biztosan találsz neked tetsző receptet.
A hagyományos sonka és a főtt tojás mellől az édességek sem hiányozhatnak húsvétkor. Az egyik legjellegzetesebb desszert a kuglóf, amit akár kelt, akár kevert tésztából is készíthetsz. Nálunk is egyre népszerűbb az angolok kedvence, a répatorta. Az aprósütiknek, sőt a a mézeskalácsnak mindig örülnek a vendégek. Akadnak olyan sütik is, amiket bármikor bevethetsz, biztos sikerre számíthatsz, gondolj csak a kókuszkockára vagy a Fanta szeletre. Nézd végig étvágygerjesztő összeállításunkat, és válogass kedvedre!
A kihagyhatatlan répatorta
Nyugi, ennek tuti nem lesz répaíze! Sokkal inkább a mézeskalácsra emlékeztet majd. A mennyei répatortába jócskán kerül fűszer, fahéj, szegfűszeg, és a dió is sokat dob rajta. Egy egyszerű kevert tésztáról van szó, így elrontani sem tudod. A legtöbbször mascarponés krémmel készül, de könnyű csokis töltelékkel is nyerő lehet.
Répatorta-muffin
A répatortát muffinformában is elkészítheted. Így nem kell a szeleteléssel szórakoznod. A díszítés is lehet a klasszikus mascarponés krém. Sőt, a süti tetejére kis marcipánból készült répák is kerülhetnek. Tele van csodás ízekkel, mindenféle finomsággal.
Kuglóf kevert tésztából
A kuglóf nem hiányozhat az ünnepi asztalról. A nagy sürgés-forgás közepette nem kell, hogy hozzáfogj a kelesztéshez, kevert tésztából is csodás lesz a végeredmény. Főleg, ha márványozod a tésztát, tehát a felébe kakaót is teszel, majd villával összekevered a kétféle masszát. A tetejére mehet máz is, úgy még mutatósabb.
Mézeskalács húsvétra is
Ki mondta, hogy csak karácsonyra készíthetsz pihe-puha mézeskalácsot? A csábító húsvéti kiszúrókkal – nyuszis, tojásos, madárkás, csibés – bájos sütiket süthetsz. Ezek akár a húsvéti asztal díszei is lehetnek. Ne hagyd az utolsó pillanatra, jót tesz a tésztának, ha pihenteted egy kicsit. A kiszúrásba és a dekorálásba vond be gyermekedet is.
A békebeli kókuszkocka
Ezt a sütit képtelenség megunni. Az igazi kókuszkocka mézes tésztából készül, így nem szárad ki, sokáig tökéletes marad az állaga. Jó kiadós, így tökéletes választás, ha egy vendégsereget szeretnél megkínálni. Bármit teszel is mellé, nagy eséllyel ez fogy el először.
Epres tiramisu
Húsvét körül már hozzájuthatsz friss, igaz még import eperhez. Készíts vele finomabbnál finomabb sütiket. Ha az epres tiramisut választod, nem kell sok időt a konyhában tölteni. A szezonális változat sok tejszínhabbal az isteni. Készítheted tálba és poharakba rétegezve is. Tálalás előtti napon állítsd össze, mert jó legalább nyolc órát pihentetni a hűtődben.
Üdítő Fanta szelet
Gyermekkorunkban ez a süti is hozzátartozott minden kisebb és nagyobb ünnephez. Emeletes, színes, krémes, a tészta puha, és nem is túl bonyolult. A túrós tölteléket tejszínnel vagy mascarponéval még krémesebbé teheted. Ez a Fanta szelet pont olyan lesz, mint amilyet régen a nagyi tett az asztalra.
Házi foszlós kalács
Ha van időd és energiád kelt tésztát készíteni, süss kalácsot saját magad! A bolti változat sokszor nem érhet fel a foszlós házival. Ráadásul a kalácssütés a reneszánszát éli. A siker egyik titka, hogy jól dagaszd meg a tésztát, és a kelesztési időt se akard lerövidíteni. Többféle fonással is kísérletezhetsz.
Angol húsvéti zsemle
Míg mi kalácsot eszünk húsvétkor, addig az angolok mazsolás, fűszeres zsemlét. A hot cross bunt általában nagypénteken készítik. Különlegessége még a tetejére kerülő kereszt. Általában lekvárral és vajjal kínálják.
Ha idén a húsvéti kalácsot is saját magad készítenéd, ezzel a változattal bátran kísérletezhetsz!
Húsvéti kalácskoszorú édesen, sósan: az ünnepi asztal dísze lesz
1 Hozzászólás
5
Comments are closed.