A házi tojáslikőr az egyik legnépszerűbb húsvéti ital, kiváló vendégváró, a locsolók körében is népszerű, sőt dekoratív üvegekbe töltve ajándéknak is tökéletes. A krémes, nagyon finom italt érdemes egy-két héttel az ünnep előtt elkészíteni.

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:
25 dkg porcukor
5 dl tej
5 tojássárgája
2,5 dl habtejszín
2,5 dl alkohol – rum (fehér), vodka
1 rúd vanília

Elkészítése:
A tejet öntsd egy lábasba, és kezdd melegíteni. Add hozzá a cukor felét, a vaníliarúd kikapart magjait, és a tejszínt, majd forrald fel. Nem kell főzni, csak éppen rottyanjon egyet, majd rakd félre hűlni. A tojások sárgáját keverd szinte fehéredésig a porcukorral. A már hideg tejszínes keverékből kanalazz keveset a cukros tojássárgához. Kevergesd addig, amíg a cukor el nem elolvad. A tojássárgás masszát öntsd a teljesen kihűlt tejszínes elegyhez, és az egészet kavard jól össze. Az alkoholt a legvégén öntsd csak hozzá.

Töltsd üvegekbe, és felhasználásig tartsd a hűtőben. Legalább egy-két napig pihentesd, de a házi tojáslikőr egy hét múlva lesz az igazi. Addig az ízek jól összeérnek. Hideg helyen három-négy hétig is eláll. Azzal számolj, hogy az üvegben még sűrűsödni fog. Mielőtt felbontanád, egy kicsit rázd össze.

A répatortát is készítsd el idén húsvétra! Nagy sikere lesz, és hihetetlenül egyszerű!

A legfinomabb répatorta pofonegyszerűen, mascarponés krémmel