Cinemira KIDS a hétvégén a Margit-szigeten izgalmas filmekkel és programokkal
A legfinomabb répatorta pofonegyszerűen, mascarponés krémmel
Tudod már, milyen sütit készítesz idén húsvétra? Ne hagyd a választást az utolsó pillanatra, főleg, ha előtte tesztelni is szeretnéd! Ha a répatortát megkóstolod, biztosan adsz neki egy esélyt az ünnepen is. Ha rajongsz a mézeskalácsért, feltétlenül próbáld ki, hisz a két süti ízvilága nagyon hasonló. Sütheted tortaformában vagy sima tepsiben. A tetejét díszítheted marcipánból készült répákkal, nyuszikkal, virágokkal. A tésztájába pedig keverhetsz kandírozott narancsot vagy citromot.
Répatorta
Hozzávalók:
- 22.5 dkg liszt
- 20 dkg reszelt répa
- 20 dkg cukor
- 17.5 cl olaj
- 10 dkg darált dió
- 3 db tojás
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítése:
A répát pucold meg, mosd meg, majd reszeld le. Üsd egy tálba a tojásokat, majd keverd habosra az olajjal és a cukorral. A lisztet vegyítsd a fahéjjal, a darált dióval, a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral. Forgasd a tojásos alapba a répát, majd a lisztes mixet is. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, kiveheted a sütőből.
Mascarponés krém:
- 30 dkg mascarpone
- 6 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A mascarponét keverd ki jó alaposan a cukorral és a vaníliával, majd kend a süti tetejére, esetleg félbe is vághatod, és megtöltheted vele.
Próbáld ki ezt a különleges húsvéti sütit is!
2 Hozzászólás
5
5
Comments are closed.