

Könnyed, mascarponés, tejszínes krémmel töltött piskótatekercs: mennyei finomság
Végre itt az eperszezon, így a sütikbe is feltétlenül csempéssz a piros, vitamindús szemekből. Rengeteg édességbe illik, az egyszerű muffinba, a sajttortába, a kevert tésztába, és természetesen a piskótába is. Tekercselve, lágy, könnyű mascarponés-tejszínes krémmel álomfinom lesz a sütemény.
Sokan nem készítenek piskótatekercset, mert tartanak attól, hogy a tészta megtörik. Alapnak a vizes piskóta tökéletes. Bevált trükk továbbá, hogy a tésztát még melegen tekerd fel.
Mascarponés, tejszínes krémmel töltött piskótatekercs
A piskótatekercshez:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 4 tojás
- 2 evőkanál forró víz
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 30 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Az elkészítése:
A piskótához a tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. Közben részletekben add hozzá a cukrot és a vaníliát. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, majd a forró vizet. Forgasd hozzá a lisztet, és egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót.
Amikor szép a színe, és a beleszúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Rakd a piskótát nedves konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, és a ruhával tekerd fel. Amíg kihűl, készítsd el a krémet.
A mascarponét keverd össze a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá részletekben a kemény habbá vert tejszínt. Az epret mosd meg, csumázd le, és vágd fel.
A piskótát óvatosan csavard le, kend meg a krémmel, rakd ki az eperrel, és tekerd fel szorosan. Tálalás előtt érdemes a hűtőbe tenni legalább egy órára. Eperrel, porcukorral megszórva tálald.
Ha fontos, hogy a süti gyors és finom is legyen, akkor az epres muffin is remek választás. Most készítsd el, mert nem tart sokáig a szezon!
A legfinomabb epres muffin receptje: nem tudsz belőle eleget sütni
Fotó: pixaby.com