Pénteken nyit az Advent Bazilika és a Vörösmarty Classic Xmas:
Húsvéti márványkuglóf pofonegyszerűen: nem kell keleszteni, csak keverni
A kuglóf a legtöbb családban nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Ha szeretnéd követni a hagyományokat, de nem lesz sok időd a sütésre, főzésre, a kelt tészta helyett ezt készítsd el. A márványkuglófot pár perc alatt lekevered, a munka többi részét elvégzi helyetted a sütő. Ha fokoznád az élvezetet, öntsd le csokimázzal, és díszítsd csokitojással, cukrokkal. A locsolók is örülni fognak, ha ezzel a sütivel kínálod őket.
Márványkuglóf recept
12 szelethez
Hozzávalók:
- 26 dkg finomliszt
- 24 dkg cukor
- 14 dkg vaj
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál rum
- 1 citrom
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd habosra a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját és a rumot. A lisztet vegyítsd a sütőporral, majd a tejjel felváltva keverd a tojássárgás masszához. A tojásfehérjét verd kemény habbá a sóval, és laza mozdulatokkal forgasd a tésztához. Vedd ketté, és keverd a kakaót az egyik felébe.
A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a sárga masszát. Kanalazd rá a kakaósat, és a kanállal kicsit keverd össze a kétféle tésztát, azaz márványozd. Tedd a kuglófot előmelegített sütőbe, és 170 fokon 50-60 percig. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Tehát szúrj a tésztába egy tűt vagy fogvájót. Ha nem marad rajta massza, kiveheted a sütőből. Bevonhatod mázzal, de megszórhatod simán cukorral is.
Főkép forrása: www.freepik.com
Ezt se hagyd ki: villámgyors répatorta mascarponés krémmel:
A legfinomabb répatorta pofonegyszerűen, mascarponés krémmel
1 Hozzászólás
5
Comments are closed.