A húsvéti időszak nagy kedvence a tojáslikőr, amit otthon is könnyen elkészíthetsz, ráadásul a bolti ár töredékéért. Érdemes néhány héttel az ünnep előtt hozzáfogni, így az ízek jól összeérnek.
A tejszínhabnak köszönhetően a tojáslikőr igazán selymes, krémes lesz. Nincs az a locsoló, akit nemet mondani rá. Még gasztroajándéknak is tökéletes. Ha nem tudsz tiszta szeszt szerezni, vodkával is készítheted. Így lágyabb, nőisebb lesz. A hűtőben akár két-három hétig eláll.

Húsvéti tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 15 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 5 dl tej
  • 3 dl 90 fokos alkohol
  • 2.5 habtejszín
  • 1 rúd vanília

Elkészítése:
A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, tedd hozzá a vanília kikapart belsejét, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, rakd bele a cukor felét. A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a maradék cukorral. Öntsd hozzá a tejes keveréket és az alkoholt.
Töltsd a sima masszát egy üvegbe, zárd le jól, és érleld össze körülbelül három hét alatt a hűtőben. Időnként rázogasd meg.

A tojáslikőr mellé készíts házi kuglófot. Ezt a márványos sütit nem kell keleszteni, csak keverni. 

Húsvéti márványkuglóf pofonegyszerűen: nem kell keleszteni, csak keverni