Végre itt a tavasz, rügyeznek a fák, hosszabbak, melegebbek a nappalok, így egyre több időt tölthetünk a szabadban. Barlangászás a gyerekekkel, kulturális programok, fesztiválok is csáberőt jelentenek, vagy épp egy mesekoncert a Várkert Bazárban. Ezen a hétvégén számos beltéri és kültéri programból válogathatunk.

 

Az időmanó farsangja – Interaktív családi koncert a Várkert Bazárban
Helye, ideje: Budapest Várkert Bazárt, 2020. március 07. 15.30 és 18.00
Bíró Eszter interaktív családi koncertekkel várja a Várkert Bazárba a családokat. A program során Időbirodalom mesebeli erdejébe csalogatják a résztvevőket, ahol az Időmanó ügyetlensége miatt összetörik a világóra és minden összekuszálódik. Az élőzenei előadáson összművészeti tánc, sztepp és vizuális világ elemeivel és Horváth Réka animációs hátterével a gyerekeknek segíteniük kell rendbe tenni a napokat és évszakokat. A mesekoncertek előtt kézműves foglalkozásokra, így farsangi álarc készítésére is lesz módjuk a látogatóknak.
A jegy ára: 2100 Ft/fő
További információ: https://varkertbazar.hu/

Cifra Palota – Nyújtózik a hóvirág
Helye, ideje: MÜPA, 2020. március 08. 10-13-ig
A Cifra Palotában vasárnap zenés, tánc -és meseelőadásokkal, valamint kreatív foglalkoztató programokkal várják a családokat. A zene és kézügyességet igénylő foglalkozások mellett készségfejlesztési játékokkal készültek, mely szorosan kapcsolódik a MÜPA más műsoraihoz.
A rendezvényre ingyenes a belépés
További információ: https://www.mupa.hu

Évkerék Társulat – Zöld Péter meséje
Helye, ideje:
Mesemúzeum, 1013 Budapest, Döbrentei utca 15., 2020. március 07. 11.00
A Mesehúzeumban szombaton az Évkerek Társulat Zöd Péter magyar népmesét adja elő sok-sok zenével, játékos virágsziromkoszorúzással. A bánatot otthon kell hagyni, mert itt biztosan sok vidám pillanatban lesz része az ellátogató gyerekeknek!
A jegy ára: gyerekeknek 400 Ft, felnőtteknek 600 Ft.
További információ: http://www.mesemuzeum.hu/

Mesekuckó a Vincellér házban
Helye, ideje:
Barabás Villa 1122 Budapest, Városmajor utca 44., 2020. március 8. 10.00
Igazi gyerekbirodalommal várják mesekuckó lakóit vasárnap a Barabás Villában. A programon a diavetítés mellett interaktív mesével és játékokkal készülnek a csemetéknek.
A jegy ára: 500 Ft.
További infó: https://barabasvilla.hu/

Puskin kuckó Vili, a verébbel
Helye, ideje:
Puskin Mozi, 2020. március 7. 10.00
Ezen a hétvégén is folytatódik a Legkisebbek mozija szombaton 10 órától, amikor Vili, a veréb történetével ismerkedhetnek meg a gyerekek. A történet főhőse Vili, egy rakoncátlan és iskolakerülő kisfiú, kinek a kedvenc szórakozása, hogy csúzlival macskákat és verebeket lövöldözzön. Egy nap Verbéna, a verebek tündére megelégeli, hogy Vili bántja kis védenceit és verébbé varázsolja őt. A film Vili kalandjait dolgozza fel, hogy milyen utat kell bejárnia, mire újra kisfiúvá változik
A jegy ára:  900 Ft
További információ: https://www.facebook.com/PuskinKucko/

A fotogram titkai- rajzolj fénnyel!
Helye, ideje:
Minurka, Kis Rókus utca 37, Budapest, 1024, 2020. március 7. 10:30
A fotózás szerelmesei különböző fotogramokat készíthetnek fényképezőgépek használata nélkül a Minurka fotogram workshopján. A fénnyel és formákkal való kísérletezés igazi kikapcsolódást jelent a gyerekeknek!
A programon maximum 8 fő vehet részt, de előzetes jelentkezéshez kötött a minurkainfo@gmail.com címen.
A foglalkozás ára: 5500 Ft/fő, ami minden szükséges eszköz és anyaghasználatot magába foglal.
További információ: https://www.facebook.com/events/633559800804528/

Barlangászás az egész családnak
Helye, ideje: 2020. március, országban több helyen
Idén márciusban is megrendezik a Barlangoljunk! Programsorozatot, melynek keretében kedvezményes jegyárakkal és különleges programokkal várják az érdeklődőket. A barlangi útvonalak az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően kényelmesen bejárhatóak és különleges kalandokba kalauzolja a látogatókat. A programsorozat keretében megismerhetővé válik hazánk 10 nemzeti parkja is. A Barlangoljunk! Program keretében a Budai Vár alatt húzódó barlangrendszer eddig elzárt részei is megismerhetővé válik. A Duna-Dráva Nemzeti Park kezelésében legnépszerűbb Abaligeti- barlangban kifejezetten a programsorozatra összeállított klassz programokkal várják a családokat.
További információ: http://magyarnemzetiparkok.hu

Veszprémi Tavaszi Fesztivál: jobbnál jobb előadások
Helye, ideje:
Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Veszprém, Brusznyai u. 2.)
Március első hétvégéjén kezdődik és egészen április végéig tart a Veszprémi Tavaszi Fesztivál, ahol a Pannon Várszínház saját és vendégelőadók munkáival lépnek fel. Március 7-én a Hair című musicalt, míg 8-án a Dés Lászó, Geszti Péter, Grecsó Krisztián által jegyzett, Molnár Ferenc: a Pál utcai fiúk című regénye alapján készült zenés játékot adják elő.
További információ: http://pannonvarszinhaz.hu

Ha a hétvégén játszótereznétek, és már március 15-re készültök, látogassatok ki a Múzeumkertbe, és próbáljátok ki a Pál utcai fiúk játszóteret!

Újabb csodás tematikus játszótér Budapest belvárosában: A Pál utcai fiúk ihlette

Ne maradj le további hírekről, érdekességekről, kövess minket közösségi oldalainkon is! 
Facebook oldalunk: facebook.com/anyanet/
Instagram oldalunk: instagram.com/anyanetmagazin/