Az év “legkarneválibb” időszaka, február nagyon sok programot tartogat. A jelmezes beöltözés mellett koncertekkel, filmvetítéssel és hajókirándulással várják a családokat ezen a hétvégén. Igazi önfeledt kikapcsolódásnak ígérkezik mind, nézzük a részleteket!

Farsangi Minifesztivál a Savoya Parkban
Helye, ideje: Savoya Park, 2020. február 8. 13-17.30.
A Savoya Parkban az óvodás és általános iskolás gyerekeknek nagyszabású jelmezversenyt rendeznek szombaton 13-16 óra között, melyet Dombóvári Vanda, Lajtai Kati és Lovász Sándor alkotta zsűri véleményez. A versenyen a gyerekek egyéni és csoportos kategóriában is indulhatnak értékes ajándékokért, különdíjakért, míg a győztes csapat 2,5 órás játékot nyer a Csupakaland NERF- pályáján. Az eredményhirdetést követően közös fánkevésre invitálják a látogatókat, majd miután jól lakott a közönség, a Kolompos Együttes Farsangi Koncertje zárja a minifesztivált.

A rendezvény programja ingyenes, de a jelmezes versenyen való jelentkezésre 2020.február 07-én 12 óráig van lehetőség a savoyapark.farsang@gmail.com címen

Puskin Kuckó: a legkisebbek mozija
Helye, ideje: Puskin Mozi, 2020. február 8-9. 10.
A Puskin mozi a korábbi szezonokhoz hasonlóan várja a gyerekeket hétvégén, mindkét napon. Folytatódik a hagyományosnak számító Legkisebbek mozija, ahol klasszikus mesefimeket vetítenek a gyerekeknek. Február 8-án 10 órától az Egy év Hoppifalván című magyar animációs filmet vetítik, mely egy tó partján álló picike faluról szól, amit szabad szemmel nem is lehet látni. Itt élnek és dolgoznak a hoppik, az életüknek egy évét mutatja be a film. Február 9-én 10 órától Fazekas Mihály klasszikusát, a Ludas Matyit vetítik, melynek történetét a szülők is jól ismerik. Döbrögiuraság elfogja az erdejébe tévedt Ludas Matyit, akit megfosztanak libáitól, majd huszonöt botütést mérnek rá. Ludas Matyi megfogadja, hogy bosszút áll: háromszor veri majd vissza… A filmben magyar színészek kölcsönözték a hangjukat, közben Liszt Ferenc és Bárdos Tamás zenéje is hallható.

A filmvetítés ára 900 Ft-ba kerül.
További információk: https://www.facebook.com/PuskinKucko/

Halász Judittal Játsszunk együtt
Helye, ideje:
UP Újpesti Rendezvénytér, 2020. február 8. 15.00-16.00
Február 8-án 15 órától Halász Judittal találkozhatunk. Az ő dalain generációk nőttek fel, hiszen több mint 30 éve énekli megzenésítve magyar költők verseit gyerekeknek, új műfajt teremtve előadóművészként hazánkban. Halász Judit JÁTSSZUNK EGYÜTT koncertjén pályafutásának legnépszerűbb zenei darabjaiból hallható válogatás. A koncertet gyerekek és felnőttek egyaránt élvezni fogják, mert észrevétlenül, dalok formájában mulattatva az embereket hívja fel a figyelmet az élet fontos törvényeire.

A koncert ára 2500 Ft/fő áron érhető el és 4 éves kortól ajánlják.
További információ a jegyvásárlásról: https://www.uprendezvenyter.hu/

Farsangi buli a Minimax Gyerekhajón
Helye, ideje: Mahart 2-es kikötő- Batthyányi tér, 2020. február 09. 10-12
A Duna hullámain idén is folytatódik a Minimax Gyerekhajó, ahol farsangi bulival várják a családokat. A sok játék, móka, arcfestés, tombola és vidám hangulat garantált az Apacuka együttes és Picicica társaságában.Ezen a napon jelmezbe öltözve várják a gyerekeket, ahol fotót is készítenek a farsangi vidámságot megörökítve, mellyel még nyerhetnek is. A szülőkről sem feledkeztek el, hiszen nem lehet elég idős az ember, egy jelmezes beöltözéshez. Ha az egész család jelmezt ölt, a versenyen ajándékot kapnak.

A jegyárak: gyerek 2490 Ft, felnőtt 2690 Ft
További információk: http://www.gyerekhajo.hu/

Manó koncert Ráadás a legkisebbeknek
Helye, ideje: Concerto Zeneház, 2020. február 09. 15.00
A Manó program játékos, interaktív előadása az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól. Az idei évadban a zene és a világ kapcsolatába vezényli kis közönségét Iván Gábor házigazda, a Concerto Budapest ütőse és Méhes Csaba pantominművész. A most hétvégi programon a gyerekekkel kérdéseken keresztül körbejárják a zene és a kép kapcsolatát.

A jegyek ára 1900 Ft.
További információ: https://www.concertobudapest.hu