Egyre nagyobb kihívás lekötni a gyerekek figyelmét karantén idején, de nem kell kétségbe esni, mert számos mese, bábszínházi előadás, kézműves foglalkozás zajlik naponta az online felületeken. Ezen a hétvégén is sok-sok klassz programmal készültek a gyerekeknek, hogy mindenki otthonából élvezhesse a különböző eseményeket. Válogatásunkban összegyűjtöttünk néhány igazán remeknek ígérkező online eseményt!

Hókirálnyő bábjáték a neten
Messzi- messzi északon a jég borította vidéken kezdődik Andersen klasszikus meséjének, a Hókirálynő története. Egy napon Kay szemében egy tükörszilánk fúródik, majd elfelejti korábbi életét és legjobb barátját Gerdát is. Kay elindul Északra és megkeresi a jégpalotát, ahol a Hókirálynő vár rá. Gerdát nem abból faragták, hogy hagyja elveszni barátját, ezért útjára indul, hogy megolvassza Kay jéggé fagyott szívét.
A Budapest Bábszínháznak köszönhetően szombaton 11 órától láthatjuk a Hókirálynő történetét Youtube csatornájukon.
Itt a bábjáték előadásának a linkje!

Pom Pom meséi online
Csukás István
meséit a felnőttek is jól ismerik, ezért igazán igalmas és nosztalgikus programnak ígérkezik a család apraja-nagyjának a népszerű Pom Pom kalandjainak tolmácsolása Keresztes János csodás orgánumával. Az előadások április 03-tól 06-ig, naponta 19 órától tekinthetőek meg élőben a színész Facebook oldalán.
A program linkje itt található!

Kukorica Jancsi a Vitéz- Kuttyomfitty Társulattal
Petőfi Sándor János vitéz költeményét minden korosztály ismeri iskolai tanulmányaiból. A Kuttyomfitty Társulat humorral és tánccal fűszerezve dolgozza fel a remekművet, és olyan érdekességet láthat a néző, mint a török hastánc és barokk menüett. Az előadás szombaton 15 órától követhető a Facebookon.
Az előadás linkje itt található!

Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona a Bóbita TV-n
A Mesetár sorozatot folytatva szombat délután 16 órától kezdődik a Bóbita Bábszínház szervezésében az Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona című bábelőadás online vetítése. Az előadás linkjét szombaton teszik fel az eseményhez, amit itt találsz. 

Fővárosi Nagycirkusz online előadása
A Fővárosi Nagycirkusz a 2017-es év Cirkuszi szomszédolás 1. részét fogja online vetíteni szombaton 18 órától a nagyérdeműnek, hogy a karantén idejére is jusson egy kis szórakozás.
Az esemény linkjét itt érheted el!

 

Vaskakas Bábszínház – Pinokkió
Azért, hogy senki ne unatkozzon a hétvégén, a Vaskakas Bábszínház vasárnap 11 órától ismét elérhetővé teszi egy korábbi előadásának felvételét a családok számára. Most egy örök kedvencet nézhetünk meg.
Ki ne ismerné Pinokkiót? Évszázadok alatt generációk nőttek fel a fából készült kisfiú meséjén, és élték át kalandjait, mire valódi kisgyerek lett belőle. De tényleg jobb-e a valódi élet, mint fabábu lét? A kis Pinokkió nyomában ott van a kétszínű macska, róka koma, a gonosz bábszínház igazgatóval együtt, de végül tücsökkel együtt megtalálja Dzsepettót és a családi fészket.
A program linkje itt érhető el!

Interaktív tojásfestés a húsvéti készülődés jegyében
Keződődhet a húsvéti tojásfestés? A viaszos technika 3 különböző mintájának elkészítését követhetik nyomon a kézműveskedést kedvelő családok. A műhely ideje alatt a bátrabb alkotók el is készíthetik mesterműveiket szombaton 10 órától.
A program ingyenesen elérhető, de előzetes jelentkezés szükséges a genfimagyarkultura@gmail.com címen.
A program linkje itt érhető el!

A Bogyó és Babóca sorozat kedvelőinek különleges premierben lehet részük, az egész család egy mozijegy áráért nézheti meg az új mozifilmet. Erről itt írtunk korábban:

Mozipremier otthon: egy mozijegy áráért az egész család megnézheti az új Bogyó és Babóca mozifilmet

Farkasházi Réka egész héten Csukás Istvánra emlékezett a karanténmesék sorozatában! 

Karanténmesék és karanténklip: Farkasházi Réka Csukás Istvánra emlékezik a héten