A családi programok választéka rendkívül gazdag április első hétvégéjén. A gasztroélmények kedvelői ugyanúgy találnak maguknak izgalmas rendezvényeket, mint a zenerajongók. Ha rossz az idő, a diafilmdélután akkor is remek kikapcsolódást ígér. Íme, a részletek!

Nyílt nap a Kelenföldi autóbuszgarázsban
Helye, ideje: 2019. április 6., Kelenföldi buszgarázs
Az idén 70 éves, ipari műemlékké nyilvánított szerelőcsarnokában április 6-án, szombaton mindenki betekinthet a kulisszák mögé. Vezetett látogatásokat szerveznek, amelyek során bemutatják a garázs műszaki életét és történetét. A vezetett túrán a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni online a https://www.bkv.hu/visits/64 címen, vagy korlátozott számban a helyszínen.
A nyílt napon megtekinthetők, bejárhatók lesznek a forgalomban közlekedő és a nosztalgia járművek, és autóbusz-maketteket is kiállítanak. A telephely területén egész nap  körjáratként közlekedik a TR5-ös nosztalgia autóbusz.
A gyerekeknek pontgyűjtő játékot szerveznek: a kreatív műhelyben a készségfejlesztő játékokon, a KRESZ-pályán a játékos KRESZ-teszten és a múzeumbuszban a közlekedéstörténeti kvízen megszerzett pecsétek BKV-s ajándéktárgyakra válthatók.
A rendezvényen a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitánysága és a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Közlekedésbiztonsági Kutatóközpontja a biztonságos közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. A rendőrkapitányság kerékpáros ügyességi és KRESZ-pályával, KRESZ-tesztlapok kitöltésével, puzzle KRESZ-táblákkal segíti a közúti közlekedés szabályainak megismerését. Lesz ujjlenyomatvétel, megtekinthetők lesznek a rendőrség technikai eszközei (rendőrautó, testpáncél, pajzs), és kipróbálható a motoros szimulátor.

CsaláDIA: Mesés diafilmdélután
Helye, ideje: 2019. április 6., szombat 15.00−17.00, Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér
Remek családi programnak ígérkezik a mesés diafilmdélután. Amit láthattok: Egy kupac Kufli; Kuflizenekar; Bucó, Szetti, Tacsi – A drónok harca; Csütörtök, a kisördög, Raptormese, Dia Dani űrutazása
Mesélő: Scherer Péter színművész
A vetítések után diakifestőkkel, kvízjátékkal várják a gyerekeket.
Jegyár: 800 Ft/fő;
Családi jegy 2000 Ft/két felnőtt, két gyermek; további résztvevők 500 Ft/fő;
Terézvárosiaknak 500 Ft/fő, családi jegy 1000 Ft/ két felnőtt, két gyermek; további résztvevők 250 Ft/fő

Macikat a magasba! – Az ISZKIRI zenekar lemezbemutató koncertje
Helye, ideje: 2019. április 7. 11 óra, Budapest Jazz Club
A humoros szövegeivel és vagány zenéjével ismertté vált ISZKIRI zenekar Macikat a magasba című lemezét április 7-én mutatja be a Budapest Jazz Clubban. A koncerten fergeteges bulival várják a gyerekeket, akik változatos zenei stílusokon keresztül utazhatnak végig a hétköznapokban megbújó mesék birodalmán.Az ISZKIRI alapító tagjai többgyermekes apukák és pedagógusok, akik nagyon könnyen megtalálják a közös hangot a 4-10 éves gyerekekkel. Mai, modern gyermekdalaik a humorra építenek. Első lemezük, a Mi a manó 2014-ben jelent meg, amit a Varázsdoboz és a Zűrgombócok című kiadványok követtek, de rendszeresen találkozhatunk velük az egyik gyerekcsatorna sorozatában, amelyhez nemcsak zeneszerzőként, hanem szereplőként is csatlakoztak, s a forgatókönyv megírásában is részt vettek.Legújabb, Macikat a magasba című dupla albumukon 23 új dal található. A lemez “Macioldalán” és “Csokioldalán” a zenekarra jellemző könnyed humorral, változatos zenei stílusokon keresztül bontakoznak ki a történetek. A Macikat a magasba vagány, könnyed, „iszkirisen bulizós” album, ami ízléses könyvecskébe csomagolva jelenik meg, amelynek lapjain végigolvashatjuk a zenekar szellemes dalszövegeit. Az április 9-i lemezbemutató koncerten a zenekar tagjai együtt énekelnek, táncolnak és mozognak a gyerekekkel, akik egy felejthetetlen, macikat a magasba emelős vasárnap délelőttre készülhetnek.
További információ: https://www.bjc.hu/programok/eloado/iszkiri-macikat-a-magasba-lemezbemutato/

Gasztronómiai és kulturális és gyerekprogramok az Etyeki Pikniken
Helye, ideje: 2019. április 6-7., Etyek
Bor- és pezsgőkóstolókkal, sonka, sajt és édességek gazdag kínálatával, párlatokkal, kézműves sörökkel, szörpökkel és kulturális programokkal várja a közönséget idén is a tavaszi Etyeki Piknik. A Gingalló Csokoládéműhelyben például a csokoládékészítést lehet elsajátítani, a Piknik Liget népi játszóterén állatsimogató lesz, az Aubergine Teraszon a gasztronómiai ínyencségek kóstolója mellett szombaton az Ethno Sanzon ad koncertet, a Gombai Pezsgőpincében tradicionális eljárással készült pezsgőket lehet kóstolni, a Rezeda Teraszon pedig plasztika kiállítás lesz a szőlőben Dóra Emese, Plank Antal és Kecső Kristóf alkotásaiból.
Az EtyekVin Pincénél a helyi borok és grill ételek kóstolása mellett tavaszi asztaldíszeket lehet készíteni, a Dvorák Vendégudvarnál a parasztudvar lakóival, birkákkal, kecskékkel, libákkal, kacsákkal is kicsinyeikkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, a Debreczeni Pincénél szabadtéri gyermek- és kézműves programok, szombaton pedig a Merry Go Round Duo, a Schwab’N’Roll zenekar, vasárnap pedig a Janota Zoltán és a Retro Moss Band ad koncertet.
A Rókusfalvy Birtokon főzőverseny, filmvetítés, de szőlőtúra is lesz vezetett borkóstolóval, majd kávépörkölés és kávébemutató, kutyaovi. Szombat este fellép a Brass on the Road, majd a Pure Mr G DJ ad koncertet, vasárnap Róka Szabolcs gyermekkoncert és a Babcsán Projekt szórakoztatja a közönséget.

Magyar Ízek Tavaszi Vására: igazi gasztroélmény
Helye, ideje: 2019. április 7. Várkert Bazár
Mintegy nyolcvan kiállító lesz jelen kistermelői termékekkel a Magyar Ízek vásárán. Az esemény központjában a sertéshús lesz. A vásáron részt vevő termelők figyelnek az élelmiszerek minőségére és ízvilágára. A rendezvényt 2011 óta szervezik azoknak a termelőknek, akik nem jelennek meg a nagyáruházak polcain. Idén többek között hústermékeket, sajtokat, mézeket, borokat, pálinkákat, szörpöket, csokoládékat mutatnak be az érdeklődőknek. Az ingyenes rendezvényen a látogatók beszélhetnek a termelőkkel és megkóstolhatják, megvásárolhatják azok termékeit.

Ha gyermeked rajong a világűrért, vagy csak szeretnétek néhány klassz órát eltölteni a családdal, ezt a programot se hagyjátok ki!

A varázslatos világűr – csillagközi kaland címmel nyílik interaktív kiállítás szombaton a Vajdahunyadvárban