Igazán változatos, klassz hétvégi programokkal várják a családokat ezen a hétvégén. Jelmezes beöltözés mellett a tavaszvárás jegyében hagyományőrző busómaszkot is lehet készíteni. A kicsik mellett a szülők is garantáltan jól érzik majd magukat. Válogassatok a legjobbak közül!

Családi farsang: gyerekkoncertek, kézműves foglalkozások
Helye, ideje: Fonó Budai Zeneház, 2020.február 15. 15-17.00
A Bahorka Társulat 15 órától zenés táncos műsort ad elő a farsangi népszokásokról, bevonva a közönséget a vigadalomba. A farsangi mulatságokon bármi megtörténhet, a legények kendőt kötnek, míg a leányok kalapot is vehetnek fel, közben mindenki táncra perdülhet. Érdemes ellátogatni, mert izgalmas, aktív és játékos programnak ígérkezik.
16 órától a családokat álarckészítéssel várják, ahol a kicsi és nagyok együtt készíthetik el a farsang legfontosabb jelképét. 17 órától Paár Julcsi és a Gönczöl Táncsegyüttes mesekoncertet ad a család apraja-nagyjának. A vendégek Kerekerdő közepén találják magukat, ahol Jancsi kalandjait élhetik át és találkozhatnak bolondos leányokkal, boszorkányokkal, de még a világvégi ördögök is megelevenednek.
Jegyár: 1000 Ft/ fő, de 2 éves kor alatt ingyenes
További infó: http://www.imm.hu/

Családi alkotóműhely: Farsangi álarckészítés, kódfejtés
Helye, ideje: Ráth György- villa, 2020. február 15. 10-16
Farsangi álarckészítésre várják a családokat a Ráth-György villába, ahol mesefigurás és állatos álarcokat, jelmezekbe öltöztetett babákat készíthetnek az apróságok, közben pedig régi korok jelmezeibe is beöltözhetnek a gyerekek. Az esemény zárásaként egy kódfejtős játékkal kell megfejteni a kincsesláda titkát a résztvevőknek.
Jegyár: 4 000 Ft/család (2 felnőtt, 2-3 gyermek)
További infó: http://www.imm.hu

Busómaszk készítés a régi hagyományok szerint
Helye, ideje: Minurka, 2020. február 15. 10.30-12.30
Elég volt a télből, várjuk a tavaszt! Busójáráskor elűzzük a telet és tavaszváró ünnepet tartunk, ennek jelképe a Busómaszk. A Minurka házban a régi hagyományokhoz hűen, de a farsangi időszakhoz kapcsolódva papírból készült Busómaszkokat készíthetnek a gyerekek, miközben megismerkedhetnek néhány régi népszokással is.
A részvételi szándékot előzetesen jelezni kell a minurkainfo@gmail.com címen az időpont feltüntetésével. A workshopon egyszerre 8 fő tud részt venni.
Részvételi díj: 5000 Ft, mely magába foglal minden anyagköltséget és egy kis tízórait.
További infó: https://www.facebook.com/events/591768334949720/

Puskin Kuckó a legkisebbek mozija – Fekete István: Vuk
Helye, ideje: Puskin Mozi, 2020. február 15-16. 10.
A Puskin mozi a korábbi szezonokhoz hasonlóan várja a gyerekeket hétvégén, mindkét napon. Folytatódik a hagyományosnak számító Legkisebbek mozija, ahol klasszikus mesefilmeket vetítenek. Február 15-én 10 órától Fekete István Vuk című magyar rajzfilmet vetítik. A rókacsaládba születik  egy csintalan kölyök, Vuk. Szüleit vadászok elfogják, ezért árván marad és nagybátyja Karak veszi pártfogásába:  ügyes és bátor rókát nevel a kölyökből. A történetben rátalál a szerelem a kis rókakölyökre és megismerjük milyen az önfeláldozás, ha szeretünk. Tanulságos történet, a gyerekek és a szülők is imádni fogják.
Február 16.-án 10 órától kezdődik Rutkai Bori Banda előadásában a Rizibi Mesefarsang. Rizibizi néni sztreccskecsében pompázik, mellette Rizibizi bácsi lézerben táncikál, addig az Űrdöngölők változtatják maskarájukat, miközben királyfik és királylányok titokzatos álarcokban buliznak az elvarázsolt diszkóban.
Ne hagyjátok otthon a jelmezeiteket, legyetek részesei a mulatságnak!
További információk: https://www.facebook.com/PuskinKucko/

Diavetítés Marék Veronika műveiből
Helye, ideje: Art+ Cinema, 2020. február 16. 11-14.00
Február 16-án Marék Veronika magyar író, grafikus válogatott mesekönyveiből diavetítést tartanak az Art+ Moziban. A szülők talán még emlékeznek KippKopp és a többiek vagy épp Boribon bajnok kalandjaira. A szülőket régi időkbe repíti vissza az esemény, mikor a legtöbb mesét diafilmeken vetítették és kisebb baráti társaságokkal együtt izgulták végig a képkockákat. Igazi retro programnak ígérkezik, amit a gyerekek is biztosan élvezni fognak.
A jegyek 600 Ft/fő és a mozi telefonszámán lehet előrendelést leadni.
További infó: https://www.facebook.com/events/1056272561378859/

Így neveld a sárkányodat 2- kakaómese a kicsiknek
Helye, ideje:
ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza, 2020. február 16. 10 óra
Melyik gyermek ne ismerné Hablaty, a viking fiú és sárkánya történetét? A kedves kis történetben kettejük barátsága örökre megváltoztatja a sziget lakóinak életét: együtt meghódítják az eget, miközben olyan tájakra jutnak el, ahol nem jártak még a vikingek.
A rajzfilm vetítése után, a meséhez kapcsolódóan a Csillaghegyi Közösségi Házban kézműves foglalkozással-bábkészítéssel, festéssel és animálással várják a gyerekeket. A legjobb alkalom, hogy gyermeked megalkossa és hazavigye kedvenc mesehősét!
Jegyárak: 14 éves kor alatt ingyenes. felnőtteknek 500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 300 Ft-ba kerül.
További infó: www.kulturkozpont.hu

Sok helyen ezen a hétvégén lehet utoljára korcsolyázni. Ne hagyjátok ki! 

A leghangulatosabb korcsolyapályák Budapesten: a legtöbb ingyenes