Suhanni a jégen, közösen mozogni barátokkal, családtagokkal, majd elfogyasztani a megérdemelt forró teát: a többi között ezért szeretünk korcsolyázni. Ráadásul most igazán télies idő van, ami kedvez a kisebb pályáknak is! Nem kell messzire menni, mert Budapesten számos lehetőséged van a korizásra az ingyenestől a fizetős pályákig. Használd ki a kedvező időjárást, és kapcsolódjon ki együtt az egész család! Kalandra fel!

Városligeti Műjégpálya

A különleges hangulatú, régi régi múltra visszatekintő Városligeti Műjégpályán a korcsolyázás szerelmesei 13.000 nm-es területen hódolhatnak kedvenc téli sportjuknak. Nem volt ez mindig így, hiszen a műjégpálya sokkal kisebb területen nyitotta meg kapuit 1870-ben a nagyközönség előtt. Aztán 1893-ban megrendezték az első gyorskorcsolya-versenyt, amit számos rendezvény, így például Európa-bajnokság is követett. A második világháborút követően használhatatlanná vált a létesítmény, majd azóta többször felújították. A legújabb rekonstrukció után 2011-ben nyitotta meg kapuit újra a korcsolyázás szerelmesei előtt.

A Városligeti Műjégpálya hétfőtől vasárnapig fogad vendégeket. Hétköznapokon a diákok 1000 Ft-ért, (péntek délután 1500 Ft-ért), a felnőttek 1500 Ft-ért (péntek délutántól 2000 Ft-ért) sportolhatnak. A gyerekek 6 éves kor alatt ingyenes jeggyel mehetnek a pályára, a családok pedig 1, 2, 3 gyerekre számolva 3500-7000 Ft-ért korcsolyázhatnak.
További információ: https://www.mujegpalya.hu

Müpa Jégpálya

Közel 350 négyzetméteres területen élvezheted a jégen való siklás pillanatait, ha a Müpa Kultúr Körtérre látogatsz. Ha korizás után a felfrissülésre vágysz, akkor a jégpálya melletti fűtött büfében különféle ínyencségek és forró italok közül kedvedre válogathatsz. A jégpálya ingyenesen használható adott napra és időintervallumra szóló karszalaggal, viszont a korcsolya bérlése költségtérítéses. Ha ez nem lenne elég az igazi kikapcsolódáshoz, a Müpa Sátorban izgalmas programok és élmények várnak.
További információ: https://www.mupa.hu/programok/kultur-kulter

Bálna Budapest
Budapest egyik legnagyobb és legszebb panorámás jégpályája 450 nm-es jégfelülettel a Bálna előtti teraszon található. A jégpályát időkorlátozás nélkül díjmentesen használhatod, ha pedig nincs felszerelésed, ne aggódj, mert a helyszínen korcsolyát is tudsz bérelni.  A jégpályát hétfőtől csütörtökig 10-20 óra között, míg péntektől vasárnapig 10 és 22 óra között látogathatod.
További információ: http://www.balnabudapest.hu/

Bikás park jégpálya

Ha Újbudán laksz, akkor a Bikás Parkban 20×30 nm-es műjégpálya  vár rád. A pálya használata ingyenes és a korcsolyabérlésért is csak letéti díjat kell fizetned, vagy fényképes igazolványt kell bemutatnod.  A pálya hétfőtől vasárnapig 9-21 óráig van nyitva az időjárás függvényében.
További információ: https://sport.ujbuda.hu

Csepeli Jégfolyosó

Igazi újdonság az idei szezonban!  Csepelen, a Szent Imre térre látogatva találod a jégpályával egybekötött jégfolyosót, mely 2,5 méter széles és 150 méter hosszúságú. A belépőjegy és a korcsolyabérlés ára egységesen 700 Ft. Ugye milyen klassz? Ha kezdő vagy és egyéni oktatást szeretnél, előre egyeztetett időpontban segítséggel gyakorolhatsz. Nincs más dolgod, mint felhúzni a korcsolyát és irány a pálya!
További információ: https://www.facebook.com/mobiljeg.hu/

Óbuda- Fő tér és Csobánka tér

Óbuda Fő terén 14×25 méteres, míg a Csobánka téren 10×20 méteres jégfelülettel várnak, méghozzá ingyen. Mindkét helyszínen a korcsolya bérlése felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft. A Fő téren, ha kezdő jégkoris vagy, akkor szombatonként 8-10-ig, míg a Csobánka téren vasárnap 8-10 között ingyenes oktatást is igénybe vehetsz, de előtte fél órával be kell jelentkezni. A Fő téren minden nap 8-22-ig, a Csobánka téren 8-20-ig lehet korcsolyázni.

Marczibányi téri jégpálya

Buda szívében, a Marczibányi Sportcentrumban sátorral fedett, 20×40 méteres műjégpályán gyakorolhatod a korizást. Ha kimerültél, a büfében forró italokkal és finomságokkal kényeztetheted magad. Hétköznap délelőttönként iskolai és óvodai csoportoké a pálya, esténként pedig az amatőr hokisoké a főszerep. A napijegy ára gyerekeknek 1400 Ft, felnőtteknek 1750 Ft, míg a családok (2 gyerek+ 2 felnőtt) 4900 Ft-ért vehetik igénybe a pályát. Mielőtt elindulsz, nézd meg, hogy mikor szabad a létesítmény.
További információ: http://marczibanyi.hu/hu/korcsolyazas

Budai Jégkert

A Mammut 2-vel szemben vár 15×30 m-es területen a palánk és korongfogó hálóval körbevett fedett jégpálya. A pályát reggel 7 és 12 óra között különböző programok, rendezvények lebonyolítására, de akár tornaórák megtartására is ki lehet bérelni. Jó idő esetén akár kabát nélkül is lehet korcsolyázni. A Jégkertben amatőr hokisoknak és a műkorcsolya kedvelőinek is tartanak oktatásokat. A belépő gyerekeknek 1100-1300 Ft-ba kerül, felnőtteknek 1600 Ft-ba, míg a családi jegy (2 felnőtt és 14 éven aluli gyermekeik) 4500 Ft, a nagycsaládosok pedig 3500 Ft-ért mehetnek jégre. Az éjszakai korcsolyázás kedvelői 2500 Ft-ért suhanhatnak. Indulás előtt foglalj időpontot!
További információ: http://www.budaijeg.hu

További lehetőségek korcsolyázásra

A 6. kerületben lakóknak, a Hunyadi téri jégpályát (https://www.terezvaros.hu/)elsősorban gyerekeknek hozták létre, de a lakosság is korcsolyázhat délutánonként és hétvégén.  Az Újpesten lakóknak sem kell elkeseredniük, mert a Szent István téren 405 nm-es területen várják jégkorizásra a vendégeket. (https://jegterasz.hu/referenciak/ujpesti-jegpalya/) Kőbányán sem maradnak jégpálya nélkül, hisz a sátorral fedett mobil jégpályán a korcsolyázás mellett hokioktatásra is van lehetőség.

Ha végre esik egy kis hó, feltétlenül vedd elő a szánkót. Összeállításunkból kinézheted a hozzád legközelebb eső helyet!

A legjobb budapesti szánkópályák: ide érdemes menni, ha jót akar csúszni a család 

Fotó forrása: www.freepik.com