Igazi programdömping vár a családokra gyermeknapon. A szabadtéri kalandjáték, a bábszínházi előadások, a kincskeresés, a libegőzés a család minden tagját lekötik kortól függetlenül. Ezeken a programokon mi, felnőttek is kicsit gyerekekké válhatunk. Íme, néhány izgalmasnak ígérkező hétvégi esemény!

Budapest és környéke

Gyereknap a Bábszínházban

Gyereknap hétvégéjén megnyitja kapuit a Budapest Bábszínház: május 29-én 15 órakor a Holle anyó, május 30-án 10:30-kor a 80 nap alatt a Föld körül című előadásokat nézhetik meg a gyerekek. A darabválasztás nem véletlen: biztonság kedvéért paravános előadásokat választottak erre az alkalomra, hogy a színészeknek legyen lehetőségük maszkban játszani.

A Bábszínház többi előadása egyelőre továbbra is online formában nézhető meg.

Védettségi igazolvány: SZÜKSÉGES

További információ: http://babszinhaz.hu/

 

Skanzen

Gyereknap alkalmából is érdemes kilátogatni a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba. Állandó és időszakos kiállítások, gyerek-élménypontok és sok-sok szaladgálási lehetőség várja a családokat nagyon hangulatos környezetben.

Védettségi igazolvány: SZÜKSÉGES

További információ: http://skanzen.hu/hu/

Szentendrei Skanzen. Kép: pixabay

 

Tobozgyűjtés a Budakeszi Arborétumban

A Budakeszi Arborétum izgalmas programmal várja a gyerekeket május utolsó vasárnapján: a fákra ezüstszínű tobozokat aggatnak, amelyeket a pénztárnál kis ajándékra lehet váltani. A szervezők azt kérik, hogy mindenki csak egy tobozt váltson be, hogy minél többeknek legyen lehetőségük részt venni a játékban.

Védettségi igazolvány: NEM SZÜKSÉGES

További információk: https://budakesziarboretum.hu/

 

Programok a Vasúttörténeti Parkban

Május 30-án egész napos állatsimogató, kézműves foglalkozás, kalandjáték és kincskeresés mellett Kalap Jakab interaktív bábműsora látható 13 órától. A belépés ezen a napon 14 éves kor alatt ingyenes!

Védettségi igazolvány: SZÜKSÉGES

További információ: http://www.vasuttortenetipark.hu/

 

RiverRide kétéltű busz

Ha eddig még nem tettétek volna, itt az idő, hogy kipróbáljátok a RiverRide buszt, ami a földön kerekeken gurul, a vízen pedig hajó módjára úszik. Gyereknapon az utazás után korlátlan palacsintafogyasztásra várják a vendégeket Földes Józsi Bisztrójába a Bazilikához.

Védettségi igazolvány: NEM SZÜKSÉGES

További információ: https://riverride.hu/

Kétéltű busz. Kép: riverride.hu

Ments meg Meseországot!

Terézvárosban felbukkantak a mesehősök, de jól el is tévedtek a forgatagban – a gyerekek a szüleikkel együtt egy mobilalkalmazás segítségével találhatják meg őket, és segíthetnek nekik hazajutni. Az izgalmas kalandban május 27-30 között lehet részt venni az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér szervezésében.

Védettségi igazolvány: NEM SZÜKSÉGES

További információ: az esemény Facebook-oldalán

Vidék

Lillafüredi libegőzés

Ha szép az idő, nagyszerű gyereknapi program a libegőzés. A Lillafüredi Libegőpark csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között várja a családokat.

Védettségi igazolvány: NEM SZÜKSÉGES

További információ: http://libegopark.hu/

 

Balatoni sétahajózás

Gyereknap alkalmából több balatoni kikötőből indulnak sétahajók.

  • Badacsonyból: 11:00, 13:30, 15:00
  • Balatonfüredről: 10:00, 16:00 (Csobánc nosztalgiahajó)
  • Siófokról: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 17:30
  • Balatonföldvárról: 12:30
  • Balatonboglárról: 12:00

Védettségi igazolvány: NEM SZÜKSÉGES

Balatoni hajózás. Kép: pixabay

 

Bikali Élménybirtok

Rengeteg gyereknapi programmal vár a Bikali Élménybirtok: lesz mesedélután, labirintusjáték, interaktív színházi előadások, varázsakadémia. Ebédre szabad tűzön készült ételekből lehet válogatni, délután pedig mindenkit vár a lovagi torna. Az új, kincskereső mobilalkalmazással garantált ajándékok várnak mindenkit.

Rossz idő esetén érdemes telefonon érdeklődni a nyitva tartásról.

Védettségi igazolvány: SZÜKSÉGES

További információ: https://elmenybirtok.hu/

 

Balatoni Élménypark

Szép idő esetén a gyereknapi hétvégén is érdemes kilátogatni a csopaki Balatoni Élményparkba. Vizes játékok, kötélpályák, quad, szabadesés, lövészet várja az egész családot – biztos, hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek sem fognak unatkozni. Május utolsó hétvégéjén a legkisebbek 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a létesítményt.

Védettségi igazolvány: SZÜKSÉGES

További információ: http://www.balatonielmenypark.hu/

 

Ingyenes gombóckóstoló Szegeden

A Mátyás templom főbejárata előtti téren május 30-án 13-tól kb. 18 óráig ingyenes gombóckostolással várja a családokat a Gombóc Túróbár manufaktúra. Emellett lesz még minden, ami egy gyereknapi rendezvényről sem hiányozhat: arcfestés, lufifújás, táblarajzolás és bábelőadás.

Védettségi igazolvány: NEM SZÜKSÉGES

Gyereknapi gomóckóstolás

Folly Arborétum, Badacsonyörs

Május 29-30-án az egész családra gondol a Folly Arborétum és Borászat. A gyerekeket kézműves foglalkozások és interaktív kerti séta, a felnőtteket pedig borkóstoló várja, ahol egy egészen különleges gyümölcsös és kakaós-kávés zamatú vörösbort ízlelhetnek meg.

Védettségi igazolvány: NEM SZÜKSÉGES

További információ: https://www.folly.hu/

A Folly Arborétum játszótere

 

Borítókép: freepik.com