Tudod már, hol és hogy fogod tölteni május utolsó hétvégéjét, gyermeknapot? Ha nincs ötleted, böngészd át az alábbi összeállítást, és válassz a színesebbnél színesebb családi programok közül!

Gyermeknap a Városligetben
A Városliget 1990 óta az ország egyik legnagyobb gyermeknapi kavalkádjának ad otthont. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Budapest Főváros Önkormányzatával közösen szervezi meg a Városligeti Gyermeknapot. Ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára is szeretnének színvonalas, kulturált, ingyenes programot nyújtani 2016. május 28-án és 29-én 10 és 19 óra között.

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada
Fellép többek között Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, a Réparetekmogyoró Társulat, Malek Andrea, a Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola, a MintaPinty, a Budapesti Operettszínház és a New Dance World, a La Vision artistaduó és László Attila.

A Nemzetek Utcájában a nagykövetségek mutatják be országuk hagyományait. A Biztonságos Internet Sátorban számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt. Továbbá kalandpark és lovasterápia-bemutató is csalogatja a nagyközönséget. Az általános iskolások pedig focibajnokságon csapnak össze a Városligetben.

vasuttorteneti-park

Móka, kacagás, vonatozás a Vasúttörténeti Parkban
A Vasúttörténeti Parkot is a gyermekek veszik birtokba május utolsó hétvégéjén.
Szombaton a kicsik egész nap a közlekedésbiztonság jegyében játszhatnak, kerékpározhatnak. Délelőtt 11 órakor Halász Judit szórakoztatja a családokat, délután 2 órakor pedig az Aranyudvar Mesezenekar lép fel Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkjában.  A vasárnap is a játékról és a szórakozásról szól majd, melyet az Alma Zenekar délután 3 órakor kezdődő koncertje koronáz meg. Természetesen a családok az interaktív programokon is részt vehetnek, így utazhatnak a nagymozdonyon, ló- és kerti vasúton.
További információ: http://www.vasuttortenetipark.hu/esemeny-hir/gyermeknap

mupa-gyereknap

Zenés, mesés kalandok a MÜPÁ-ban
A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni a kicsik ünnepét. Egész nap lesz óriás malomtársas, célba dobás, horgászat, babzsákoló, diótörő, vaskarika-gurítás, páros síelés, kakaskodó, mocsárjárás, gólyalábazás, versenyfuttatás, királyi várjáték. A színpadokon a többi között Kerekítő, Brémai muzsikusok előadás, a Csurgó Zenekar és a Drums ütőegyüttes szórakoztatja a nagyérdeműt.
További információ: https://www.mupa.hu/program/cifra-palota-xxl-gyermeknap-2016-05-29_10-00-kek-terem

playkid

Igényes játékok a Millenárison
A Millenárison már harmadik alkalommal rendezik meg a PlayKID Gyermeknapot május 28-án és 29-én. Az eseményen a családoknak a szervezők több mint száz igényes játéklehetőséget kínálnak. A kicsik mellett a szülők is garantáltan jól szórakoznak. A Minimax gyermekszínpadon többek között Gryllus Vilmos, Halász Judit, Kovácsovics Fruzsina, a Kolompos zenekar szórakoztatja az aprónépet. A programot KI-Mit-Tud, tombola és rajzverseny is színesíti.
További információ: https://www.facebook.com/playkidevents/