Használjátok ki, hogy esik a hó, irány a szánkópálya! A fővárosban sem nehéz megfelelő terepet találni, Pesten és Budán is számos lehetőség közül válogathatsz. A szánkózás az egész család számára remek kikapcsolódás, ami ráadásul kiváló edzéssel ér fel. Ne törd tovább a fejed, hogy hova indulj, az alábbi helyeken ráadásul a síelők sem zavarnak.

Normafa, Anna-rét
A Normafa az év minden időszakában, így télen is remek lehetőséget kínál a sportolásra. A nagy parkolótól gyalog néhány perc csupán az Anna-rét, ahol a domboldalon bárki kedvére szánkózhat. A nem túl meredek domboldal kellően biztonságos. Szánkózás közben ne feledj gyönyörködni a csodás panorámában. Sportolás után melegedj át a rétesezőben egy bögre forró teától. Azt is vedd számításba, hogy a Normafa sokszor – különösen hétvégenként – túlzsúfolt.

Városliget, Királydomb
Pesti szánkózók körében nagyon népszerű célpont. Egyik előnye, hogy könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is. A Városligetben csodás környezetben mozoghat az egész család. A dombon különböző meredekségű oldalak közül válogathatsz. Nincs kijelölt pálya, mindenki ott csúszik, ahol akar. Emiatt előfordulhatnak kisebb balesetek. Légy óvatos és körültekintő, és figyelj nagyon a gyerkőcre is! Jó hír, hogy a közelben a parkolás hétvégén ingyenes.

Ez az egyik legnépszerűbb “szánkópálya” Budapesten! Kisfiú csúszik a hóban a városligeti Királydombon

Hármashatár-hegy
Mindegy, hogy hány éves csemetével indulsz szánkózni, biztos, hogy találsz megfelelő pályát. Érdemes megnézni a reptér környékét, vagy a Hármashatár-hegy csúcsán lévő Guckler Károly-kilátópont melletti lejtőket.

Tabán
A Gellért-hegy és a Várhegy közötti rész könnyen megközelíthető, és a panoráma is csodás. Bár nem itt vannak a legnagyobb lejtők, biztosan találsz csúszásra alkalmas terepet. Kisgyerekeseknek, kezdőknek remek választás, és kevésbé zsúfolt, mint a felkapottabb pályák.

Gellért-hegy
Ha a Gellért-hegy felé mész, biztosan találsz neked tetsző terepet. Hosszabb és rövidebb pálya is várja a szánkózni vágyókat. Érdemes megnézni a Búsuló Juhásszal szembeni dombot. Ha kisebb gyermekkel mész, a Cerka-firka játszótér feletti domb is remek alternatíva lehet. Ez rövidebb pálya, a kisebbek hamarabb visszaérnek.

További lehetőségek a fővárosban
A kertvárosias Kamaraerdő is remek terep lehet. A főváros zajától távol közepesen nehéz pályát találhatsz a Nagyrétbe torkolló lejtős sétautaknál. Itt általában nem kell zsúfoltságtól tartanod. Gazdagréten a művelődési ház mögötti dombon is jókat csúszhat a család, de a Bikás parkban a különböző nagyságú dombok is kedveltek a családok körében. A Népliget ugyancsak csendesebb a felkapottabb szánkópályákhoz képest, és kiváló lehetőségeket tartogat. Az Óbudai-szigeten a csúszdapark másik oldalán és Békásmegyer Duna-parti részét is érdemes felkeresni a közelben lakóknak.

Hóban kedvetekre sportolhattok, építhettek, kísérletezhettek, összemérhetitek az erőtöket, és kiélhetitek kreativitásotokat. Íme, számos ötlet, hogy tényleg az egész család jól szórakozzon!

15 szuper havas játék: az egész család jól mókázik