Miért néznétek a hóesést a meleg szobából, ha kint jobbnál jobb téli móka vár az egész családra? Hogy miket csinálhattok a szánkózás és a hóemberépítés mellett? Sportolhattok, építhettek, kísérletezhettek, összemérhetitek az erőtöket, és kiélhetitek kreativitásotokat. Ha igazán szórakoztató játékokat keresel, innen tudsz csemegézni!

A vidám havas tevékenységekkel a gyerekek levezethetik felesleges energiájukat, és még jó levegőn is vannak. Arra ügyelj, hogy melegen legyenek felöltözve, és nem árt a vízhatlan ruha.

Ügyességi játékok

Rendezzetek hócsatát! Szervezzetek csapatokat, dobáljátok egymást, és akit az ellenfél eltalál, kiesik a játékból. Melyik csapat bírja tovább?

 Fogj néhány hulahopp karikát, és versenyezzetek, hogy ki tudja tovább tekerni a hóban.

Szervezzetek hógolyós dobóversenyt! Rajzoljatok egy nagy kört a hóba, abba pedig több kisebbet. Mindegyiknek adjátok meg az értékét, nyilván, a középen található legkisebb kör éri a legtöbbet. Aki 10 dobásból a legmagasabb pontszámot éri el, az lesz a győztes. Sorozatonként persze adjátok össze a pontokat.
Versenyezhettek abban is, hogy ki tudja a legmesszebbre eldobni a hógolyót.

Jelöljetek ki a gyerekeknek akadálypályát.

Rajzoljatok a hóba egy labirintust. Vajon ki talál ki először belőle?

Kreatív, építős feladatok

Rendezzetek családi hóemberépítő versenyt. Ki tudja a legnagyobb/legszebbet elkészíteni?

Építsetek hópalotát! Berendezhetitek aztán asztallal, székkel.

Vegyétek elő a gyerkőc homokozókészletét, és töltsétek meg hóval a játékokat. Öntsétek ki a különböző havas formákat.

Próbáljátok ki a hószobrászatot!

Alkossatok iglut! Nem kell más hozzá, mint tapadó hó, vödör és lapát, no meg egy kis fantázia. Ebből a videóból meríthetsz ötleteket.

 

A havas kalandok közül kihagyhatatlanok a kis hóangyalok. A gyerekek élvezik, ahogy a hóban fetrenghetnek. A kis remekműveket aztán dekoráljátok is ki.

Fújjatok szappanbuborékot a hóba, és nézzétek végig, ahogy megfagy. Nem lesz másra szükséged, mint 3 bögre vízre, 1 bögre folyékony mosogatószerre és 1/2 csésze fehér kukoricaszirupra. Keverd össze, majd gyönyörködjetek a buborékokban.

Tanulmányozzátok nagyítóval a hópelyheket, jégvirágokat. Nem találtok két egyformát.

Kísérletezzetek a hóval! Egy üveget töltsetek tele vele. Vigyétek a szobába, és mutassátok meg a gyereknek, ahogy elolvad.

Fessetek hóval! Ugyancsak töltsetek meg egy palackot hóval, színezzétek meg ételfestékkel, szörppel. Vegyetek elő egy nagy papírt vagy kartont, és fessetek vele, alkossatok kedvetekre.

A kinti havas kalandok után vegyetek egy forró fürdőt, és melegedjetek át egy nagy bögre finom forró italtól!

A téli móka közben akár verselhettek, mondókázhattok is. Összegyűjtöttük a számunkra legkedvesebb verseket.

Aranyos versek a hóról: ezeket gyermeked is örömmel megtanulja