A tavasz már az ajtón kopogtat, nyílik a hóvirág, csiripelnek a madarak. Érdemes tehát szabadtéri programokat is szervezni, mondjuk a hóvirágtengerben gyönyörködni Alcsúton. Ezen a hétvégén az egészséges életmód iránt érdeklődök ugyanúgy megtalálják a számításaikat, mint azok, akik izgalmas gyerekkoncertre vagy bábszínházi élményre vágynak. Nézzük, mit hol találsz!

Szalóki Ágnes gyermekdal énekes a Várkert Bazárban
Helye, ideje: Várkert Bazár, 2020. február 29. 17.00
Szalóki Ágnes énekes- dalszerző jazz zenész kollégáival előadja az elmúlt 15+1 év válogatott gyerekdalait. A zenekarral kezdetben népdal-feldolgozásokat adtak elő, majd hagyományos gyerekjátékokkal léptek fel koncerteken. Később már saját dalokkal, magyar költők verseinek feldolgozásaival folytatták munkájukat. A hétvégi fellépésükön a népzene mellett hangsúlyt kap a jazz, de most először cigány nyelven is énekelnek dalokat. A fellépést két részben, szünettel adják elő. 4 éves kortól ajánlják a részvételt.
Jegyárak: 2500 Ft elővételben, 2900 Ft a rendezvény napján
További infó: https://varkertbazar.hu/

Fabula bábszínház: Vitéz László
Helye, ideje: Puskin kuckó 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18., 2020. március 01. 10.00
A Fabula bábszínház következő állomásaként a Puskin Kuckóba látogat el. A világhírű magyar népi hős, Vitéz László megküzd az ördögökkel és most is győz, ugyanúgy, mint gyerekkorodban! A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat.
A bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a vendégeket.
Az elődadást 3 éven felülieknek ajánlják
Jegyár: 1600 Ft
További infó: https://puskinmozi.hu/

Családi délelőtt – Képzelt szemüveg
Helye, ideje: Ludwig Múzeum, 2020. február 29. 10.30–12.30
Hétköznapi természetességgel használjuk a látásunkat és objektívnek is vesszük, amit és ahogy látunk. Ha ránézünk egy családi fotónkra egy vasárnapi ebéd után – amivel felidézzük a múlt egy darabkáját –, fel sem merül bennünk, hogy a nézett fényképet esetleg mind különbözőképpen látjuk.
Mindenki más-más részletre lesz figyelmes: lesz, aki annak örül, hogy a család kutyája milyen türelmesen ült a fotózás alatt. Talán valaki a ruhák színeinek összhangját veszi észre, vagy lesz, aki a háttérben megjelenő régi autóra koncentrál és talán valaki az ott felejtett kerti széken dühöng, mert elrontja a kompozíciót.
Ez alkalommal a Családi Délelőtt Waliczky Tamás Képzelt kamerák című kiállításához kapcsolódik.
További infó: https://www.ludwigmuseum.hu/programok

Szeglet – Közösségi Tér megnyitó
Helye, ideje:
1116 Budapest, Fehérvári út 205, 2020. február 26-29. 10-18-ig
Ezen a héten nyitja meg kaput a Szeglet Közösségi Tér, ahol személyesen találkozhatsz a műhely alkotóival. Megkóstolhatod isteni kávéjukat vagy tunki-tunki vegán mártogatósaikat. Amíg te a finomságokkal vagy elfoglalva, addig a játszósarokban kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a 4-8 éves korú gyerekek. Csütörtöki napon ingyenes pilates és jógával, pénteken filmklubbal várnak. Február 29-én szombaton Családi napon betekintést nyerhetsz a Szeglet alkotói műhelyébe, és megismerheted a Salva Vita Alapítványt, továbbá megtekintheted a Segítő Vásárlás termékeit is.
A program részvétele ingyenes. Hétköznapi programokra a jelentkezés a kavezo@szeglet.hu címen lehetséges. Minden nap 10-18-ig ingyenes kóstolókkal készülnek.
További infó: Szeglet Közösségi Tér

Konyhakiállítás a legújabb trendekkel, különlegességekkel
Helye, ideje:
Budapest Sportaréna, 2020. február 28-március 1.
Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: a 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még soha! A szakma hazai képviselői itt mutatják be először legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára. Ha téged is izgalommal tölt el minden, ami a konyhában megtörténhet, gyere el az ország egyetlen konyhai nagykiállítására! Kirándulj a legújabb trendek, konyhatechnológiák és berendezések rengetegében, szívd magadba a szakértők milliónyi ötletét, és találkozz a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselőivel. Dobó Ági, Wossala Rozina, Borbás Marcsi, Mautner Zsófi, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, HokamaSanés Jókuti András mellett még sokan mások készülnek színpadi programokkal és bemutatókkal.
További infó: https://konyhakiallitas.hu/

Mentes Feszt-az egészségtudatos emberek fesztiválja
Helye, ideje: ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömb (Budapest, Pázmány Péter stny. 1/A III. épület, 1117) 2020.február 29-március 1.
Magyarország egyik legnagyobb egészségtudatos fesztiválján, több mint 40 kiállítónál megkóstolhatod a termékeiket, informálódhatsz szolgáltatásaikról és megismerheted az egészségtudatos életmód leghíresebb hazai képviselőit. Ha ez nem lenne elég, akkor több mint 12 szakember tart előadást és kerekasztal beszélgetést a táplálkozás fontosságáról. A rendezvény mindkét napján főzősshow-val, indonéz táncbemutatókkal várják a vendégeket. Az első 150 látogató mindkét nap ajándékcsomagot kap.
Jegyár: Elővételben 1500 Ft/fő/ nap, a rendezvény helyszínén 1750 Ft/fő nap,  de ha ketten mentek 3000 Ft/2 fő/nap az ára.
További infó: https://mentesfeszt.hu

Hóvirágünnep Alcsúton
Az Alcsúti Arborétumban február 17- től 2,5 hektáros hófehér virágmezővel várják a látogatókat a hét minden napján 10-17 óráig. Az időjárásnak köszönhetően a virágzás már elég intenzív, ezért érdemes minél előbb ellátogatni az arborétumba, mert idén később már nem lesz rá lehetőséged. A kirándulás során fotózni is lehet, így klassz képeket tudtok készíteni a gyerekekkel a hóvirágokkal a háttérben 🙂
Jegyár: teljes áru 1300 Ft/fő, kedvezményes jegy 800 Ft/fő
További infó: http://www.alcsuti-arboretum.hu

Ha játszótérre mennétek, a Pom Pom játszótéren felejthetetlen órákat tölthettek, és megemlékezhettek a héten elhunyt Csukás Istvánról is!  

Nagy játszótér-teszt: mesés órák a Pom Pom játszótéren