Emlékszel gyermekkorod egyik nagy kedvencére, Csukás István Pom Pom meséjére, Picur, Gombóc Artúr, Festéktüsszentő Hapci Benő és Radírpók történeteire? Még gyermeked is rajong a rajzfilmért? Akkor nem vitás, a Pom Pom meseparkot az egész családnak látnia kell. A kicsik hatalmas élménnyel távozhatnak a különleges játszótérről, a szülők pedig kedvükre nosztalgiázhatnak a Naphegy téren.

“Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan…” Önkéntelenül mondogatják gyerekek és felnőttek a népszerű rajzfilm nyitó sorait a játszótérre tartva. Ott aztán rögtön Picur – fején Pom Pommal – fogadja a kalandvágyó látogatókat. Mellettük a padon pedig bárkinek jut hely. Persze, hogy rengetegen ülnek le a mese főhőseivel fényképezkedni. A rajzfilm többi kedvenc figurájával is találkozhattok. Gombóc Artúrral például többször is. Hatalmas, 6 méter magas házába örömmel bújnak be a kicsik.


Szomszédságában Festéktüsszentő Hapci Benő és Madárvédő Golyókapkodó rezidenciája található. Csak azt sajnáljuk, hogy a monumentális épületeknek a bújócskázáson és ücsörgésen kívül nincs más funkciójuk.

A kerítés mellett néhány jelentet is láthatsz a népszerű meséből.

Emlékszel arra a történetre, amikor Gombóc Artúr szeretne eljutni Afrikába? Mivel túl kövér, nem tud repülni, a vonatról pedig leszállítják. A gyerekeket persze nem, ők örömmel veszik birtokba…

Végül Gombóc Artúrnak hajón sikerül célba érnie. A Sivatag Hajója az egyik legnépszerűbb elem a meseparkban. Lehet rajta csúszni, mászni, futni, bújni.

Radírpók kötélmászókájára az ügyesebbek villámgyorsan felkapaszkodnak.


A legkisebbek is szórakozhatnak, bébi- és rugóhinta várja őket.

A Szomorú Szamovár minden gyerkőc szomját eloltja, igaz nem teával, hanem vízzel.


A vicces hirdetőoszlopnak is kiemelt helye van a játszótéren.

A kör alakú mesepark viszonylag könnyen belátható, így a szülők mindig szemmel tudják tartani csemetéjüket. A játszótéren természetesen csúszda és nagyobb méretű homokozó is helyet kapott. A park körül szabadtéri fitness gépek ugyancsak megtalálhatók a szülők számára.


A játszóteret elsősorban 6 éves korig ajánljuk. A sok fa miatt akár melegebb időben is bátran felkereshető. A mesepark nyújtotta élményért érdemes messzebbről is elzarándokolni. A másik népszerű tematikus játszótérhez, a Vukhoz képest viszont jóval kisebb, kevesebb benne a játékelem. A park nagyon látványos, de nem igazán kreatív, így egy idő után unalmassá válik, főleg a nagyobb gyerkőcök számára. A hely biztonságos, minden játéknál gumiburkolat védi a kicsiket, a magas kapuk pedig nehezen nyithatók. Bár korábban működött mobil vécé, mi már nem találtuk meg. A meseparkkal szemben bolt is van, ha szükséges némi elemózsia.

Fontosabb tudnivalók:

Megközelítés: Budapest, I. kerület, Naphegy tér 1.
Tömegközlekedéssel és autóval is könnyen elérhető. A 178-as busz a játszótér mellett is megáll, kis gyaloglással a 8E, a 108E és a 27-es busszal is megközelíthető (Sánc utcai megállótól kb. 7 perc séta). A kocsival érkezők a közelben több helyen is parkolhatnak, igaz hétköznap ezért fizetni kell.

Osztályzatunk: 10/7

Fedezd fel a Vuk játszóteret is!

Ha tetszik a Pom Pom mesepark, mindenképpen látogass el a Vuk játszótérre is. Látványos, izgalmas és az egész család jól szórakozhat.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés