Ha olvasta gyermeked a Ruminit, ha nem, ez a tematikus játszótér biztos, hogy a kedvencei közé fog tartozni. Berg Judit népszerű könyvének hősei – Rumini, Balikó és a többiek- ugyanúgy megelevenednek, mint a Szélkirálynő vagy Egérváros. Vannak itt csúszdák, mászókák, ágyúk, hatalmas vár, óriási hajó, homokozó, szóval minden, ami a kicsiket tényleg leköti néhány órára. Idézzétek fel a regény történéseit, kalandra fel!

Az I. kerületben, a  Mária téren található Rumini játszóteret ebben a formájában 2014-ben, gyermeknapon adták át a nagyközönségnek. Tömegközlekedéssel viszonylag könnyen megközelíthető, a Batthyány tértől néhány perc kellemes sétával. Parkolni viszont csak nehézségek árán lehet.

A játszótér faragott játékait Kő Boldizsár tervezte, míg a parkban és a játékokon található képek, festmények  – akárcsak a könyvben – Kálmán Anna nevéhez kötődnek. Mi egy csendes, hűvösebb tavaszi napon fedeztük fel a parkot két gyerkőccel. Őket rögtön rabul ejtette a Szélkirálynő. Hosszú ideig futkostak fel s alá képzeletbeli hajókapitányként vagy éppen egérmatrózként Pelevár felé tartva. Közben a fedélzetről messziről kiszúrták a Ragacs-tenger óriáspolipját vagy a pelevári bazárt.

 

A háromárbocos kereskedőhajót a kicsik mászva, köteleken is elfoglalhatják, majd  le is csúszhatnak a homokba.

A játszópark másik központi eleme a monumentális Egérváros, híddal, csúszdákkal, kötéllel, ágyúkkal, bástyával. Az erődítményen a gyerkőcök kedvükre rohangálhatnak.

A kisebbek örömmel bolyonganak a labirintusban, amelyet csodás illusztrációk díszítenek. Közben pedig ügyességüket is bizonyíthatják.

A kicsik mindig kaphatóak egy memóriapartira. Itt ráadásul elég nagy tábla áll a rendelkezésükre, és cseppet sem könnyű a feladat.

Természetesen a rugós játékok, a hinták sem hiányozhatnak. A homokforgató lapát ugyancsak nagy sláger, főleg melegebb napokon. Nagyobb csapattal érdemes kipróbálni a faragott társasjátékot is.

A játszótér csendes, árnyas, így a melegebb, napos időben is kellemes kikapcsolódást ígér. A borítása gumilap és mulcs. A csodás, színes mesevilágban, igényes környezetben vidám órákat tölthet az egész család. Utána pedig érdemes ismét belelapozni Berg Judit megunhatatlan kalandregényébe.

Fontosabb tudnivalók:

Megközelítés: a Széna térről és a Batthyány térről

Ivókút: van

WC: nincs

Osztályzat: 10/8

Ha szeretitek a tematikus játszótereket, akkor ezeket se hagyjátok ki!

Nagy játszótér-teszt: izgalmas kalandok a Vuk játszótéren

Nagy játszótér-teszt: mesés órák a Pom Pom játszótéren