Te is a Vukon nőttél fel? Még ma is imádod? Akkor a Dargay Attila emlékére állított játszóteret is szeretni fogod. Ne csak a régi könyv-és filmélmények miatt vidd el oda csemetédet. A Gellért-hegyi Vuk játszótéren az izgalmas rókavár, a modern mászókás csúszda, a homokozó és a mini erdei kötélpálya is feledhetetlen kikapcsolódást ígér az egész családnak.

Vuk játszótér

libak-vuk-jatszoter

vuk-jatszoter

Valódi mesebeli hangulat várja a szórakozni vágyókat az árnyas gesztenye- és platánfák árnyékában a Citadellától karnyújtásnyira található Vuk játszótéren.  Már messziről csalogatnak Fekete István regényének generációk óta kedvelt hősei, Vuk, a kis rókakölyök, Karak, a részeges libák, Szú, a sün, Vahur a kutya és a többi ismert mesefigura.

vuk-jatszoter-hinta

rokalyuk

sun

A legtöbb „simabőrű” kölyök a rókavárat veszi birtokba, a föld alatti alagutakban jót lehet bújócskázni.  Míg a család legkisebb tagjai a rókalyukban szórakoznak, addig a nagyobbak az óriás sakktáblán mérhetik össze tudásukat. Igazi családi és baráti csatáknak lehetünk tanúi. Az sem ritka, hogy spontán szerveződő társaságok mérkőznek meg egymással.

vuk-jatekpark

sakk-vukjatszoter

vahur

Nagy csáberőt jelent a libikóka, a hinta, a csúszda és a homokozó is. Persze minden kedves mesefigurákkal díszített.  A homokozó fölött árnyékoló található, így a szülők a legnagyobb napsütésben is hagyhatják a kicsiket önfeledten játszani. A faházak is mindig gyerekzsivajtól hangosak.

homokozo-vuk-jatszoter

libak-vuk-jatszoter

maszoka-vuk-jatszoter

A fák tövében található padok remek helyet biztosítanak családi pikniknek. A futkározástól kifáradt gyerkőcök is örömmel megpihennek itt egy szendvics vagy üdítő erejéig, hogy aztán újult erővel folytassák ott, ahol abbahagyták a játékot.
Kicsik és nagyok egyaránt próbára tehetik tudásukat az erdei kötélpályán, a függőhidakon. A felnőtteket pedig szabadtéri tornaszerek csábítják.

erdei-kotelpalya

kotelpalya

A Vuk játszóteret elsősorban 7 éves korig ajánljuk. Ha a közelben jársz, és nagyobb csemetédnek is szeretnél a kedvében járni, menjetek egy kicsit tovább a Cerka-firka játszótérig. Ha egy kis pihenő után beiktatsz még egy kirándulást, akkor akár egy egész napot is kellemesen eltölthetsz családoddal a Gellért-hegyen.
Ami pedig mindennél többet árul el a Vuk játszótérről, az a gyermekeim gyakran visszatérő kérdése: “mikor megyünk megint?”

Fontosabb tudnivalók:

Megközelítés: Szirtes út és Bérc utca sarka (Bérc u. 23)
27-es autóbusz Móricz Zs. körtérről a Búsuló Juhászig, onnan 1 perc séta
Gépkocsival: a Hegyalja úton a Szirtes utcán felhaladva a Bérc utcai elágazásig

Ivókút: van

csapÍme, a népszerű szemetes:
beka-szemetes

WC: nincs
Legközelebb a Búsuló juhászban, de ott kell valamit fogyasztani, hogy használd.

Boltot pár perc sétára találsz.

Osztályzatunk: 10/9

Mentés

Mentés