A libegőzés mindig menő, gyerekkel, gyereknek pedig különös kaland. A budai drótkötélpályán kényelmes utazás közben csodás panorámában gyönyörködhetünk. A város tetején, a János-hegyen pedig megannyi kirándulási lehetőség várja az egész családot. Ha egy ideje már nem jártatok a környéken, feltétlenül kiránduljatok egy jót, és fedezzétek fel az újdonságokat!

A Zugligetből a János-hegyre vezető drótkötélpályás felvonó útvonala 1040 méter, ez 12 perc “libegést” jelent oda is és vissza is, a szintkülönbség pedig 262 méter. Kisgyermekekkel is bátran vágjatok neki az útnak, kaptok segítséget a fel-és leszálláskor. Közben gyönyörködjetek a csodás panorámában, és szívjátok magatokba a jó levegőt.

Mesés erdei játszótér
A János-hegyen – a Libegővel rögtön szemben – hangulatos erdei játszótér csábítja a kicsiket. Lehet csúszni, mászni, függeszkedni az igényes, fából készült mászókákon, továbbá libikókázni, hintázni. A játékelemek, a figurák az erdő élővilágát elevenítik meg. Népszerű a vár, a favonat, a körhinta, és a kicsik odavannak a gombákért, a csigáért. Jó hír, hogy a játszótér mellett kulturált, ingyenesen használható mosdó, továbbá ivókút is áll a szülők és a gyerekek rendelkezésére.

János-hegyi játszótér

A minőségi játékokon lehet csúszni, mászni, mókázni

 

A vonat és a függőhíd is nagyon népszerű

 

A gomba alatt…

 

A gomba fölött…

Erzsébet-kilátó
Ha már a János-hegyen vagytok, feltétlenül menjetek fel az 1910-ben átadott Erzsébet kilátóba. Ez a Libegőtől kb. 400 méterre található, aszfaltos úton körülbelül 15 perc alatt felértek. Ez volt Sissi kedvenc helye, gyakran gyönyörködött itt az elé táruló panorámában. A látvány miatt mindenképpen érdemes felmenni az épület csigalépcsőin a legfelső szintre.

Erzsébet-kilátó, Jánoshegy

Erdei túrák
Kisebb-nagyobb túrákat is tehettek a csodás erdőben. Átsétálhattok a Normafáig, ez körülbelül 2.5 km-es kirándulás. Ha nincs kedvetek annyit menni, akkor is iktassátok be a Béka tavat, ez a János-hegytől csupán 300 méter. Bár a táj mesebeli, arra nem számítottunk, hogy boszorkányokkal is találkozunk.

János-hegy

Kanyargó utak, remek kirándulási lehetőség gyerekkel is

János-hegy túrázás

A kicsik kedvükre futkoshatnak, ugrálhatnak

János-hegy, Béka tó

A Béka tóhoz mindenképp menjetek el

Béka-tó boszikkal

Mint a mesékben: boszikkal találkoztunk

Retró és modern kiszolgálóegységek
Bár a Libegő fogadóépületei retró hangulatúak, hamarosan megújulnak. Ha megéheztek, szendvicsek, hamburgerek, hot-dogok közül válogathattok. A János-hegyen kint már modern büfék is várják a vendégeket. Igaz, az árak nem túl barátságosak, egy sajtos-tejfölös lángosért 900 Ft-ot fizettünk.

A Zugligeti Libegő tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető a Moszkva térről 21 és 21A buszokkal, a Normafától pedig 20 perc séta, vagy kellemesen elérhető a Virágvölgytől.

Akár fél napot is eltölthettek a János-hegy környéken gyerekkel is. Ha unjátok a játszótereket, kiszabadulnátok a betondzsungelből, feltétlenül kiránduljatok egy jót!
Remek választás a festői környezetben, Budapesttől 30 percnyi autóútra található Robirtok is.

Mesés családi farm Kosdon, állati jó élmények a Robirtokon: ezt nem lehet kihagyni

Ha minél több izgalmas játszóteret szeretnétek kipróbálni, ezeket bátran ajánljuk! 

A Margitsziget önmagában is jó ötlet. Három játszóteret is találhattok a Szigeten, a legjobb egyértelműen a Pólós játszótér. 

A Rumini játszótér az egyik legklasszabb tematikus park. Rumini, Balikó és a többiek- ugyanúgy megelevenednek, mint a Szélkirálynő vagy Egérváros.

A Gellért-hegyi Vuk játszótéren az izgalmas rókavár, a modern mászókás csúszda, a homokozó és a mini erdei kötélpálya is feledhetetlen kikapcsolódást ígér az egész családnak.