A Margitsziget önmagában is jó ötlet. Fantasztikus kikapcsolódási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak. A zenélő szökőkút, a mini vadaspark, a sok zöld, a Japánkert külön-külön is csábító. Hát még játszózással egybekötve! Három játszóteret is találhattok a Szigeten, egyet mindjárt a zenélő szökőkúttal szemben. Az öko-játszótér az Árpád hídhoz közel várja a családokat. Ám a legszuperebb egyértelműen a Hajós Alfréd Sportuszoda mellett, a kondipark mögött meghúzódó Pólós játszótér.

 

Sok játszóteret teszteltünk már, ám ez kétségtelenül az egyik legjobb! A hatalmas tér sok-sok dombbal, igényes játékokkal áll a gyerkőcök rendelkezésére, hogy csússzanak-másszanak, futkározzanak kedvükre. A totyogóktól a tizenévesig bárki elvan itt akár több órán keresztül is. A tér gumilappal fedett, így öröm rajta futkosni, mászkálni.

A kicsiket hatalmas, fából készült vár fogadja, híddal, mászófallal, hálókkal. Az árnyas park gyermekzsivalytól hangos hétköznap délelőtt is, egy óvodai és iskolai csoport vette birtokba.  A fa asztalokon tízóraik sorakoznak, akárcsak a piknikezésre leterített plédeken.

 

A dombtetőkön található csúszdák, az igényesen kialakított, fából készült mászókák ugyancsak nagy csáberővel bírnak.

 

A kicsik örömmel veszik birtokba a rugós játékokat, a különféle hintákat, míg a nagyobbak jókat csúsznak. A felhúzható vödör, a szita, a csiga ugyancsak nagy kedvenc, mindig játszik ott valaki. Olykor a trambulinra is várni kell.

 

A játszótér nagy előnye még, hogy akadálymentesített, számos játékot kipróbálhatnak és élvezhetnek a mozgáskorlátozott gyerkőcök is, a többi között a kerekesszékes hintát.

Az elemek többnyire fából készültek, a két évvel ezelőtti átadás óta alig rongálódtak. A játszótéren mindig van árnyékos rész.  Ritkán írhatunk ilyet, hogy tiszta és rendezett.
Az ivókút mellett – a közelben – WC is található, ami nem túl gyakori a játszótereken. Igaz, térítés ellenében vehető igénybe.  Kiszolgáló egységek ugyancsak akadnak a közelben, így a megfáradt gyermekek enni és inni is tudnak.

A Pólós játszótér megközelítése: gyalog, a szökőkúttól 10 perc kényelmes séta, vagy a 26-os busszal, a Park mozitól egy-két percre.

Ha szeretnétek még újabb és újabb játszóteret kipróbálni, irány a Rumini kalandpark! 

Kihagyhatatlan kalandok a Rumini játszótéren: teszteltük, nekünk tetszett