Ha szeretnél a családdal kirándulni, jó levegőt szívni, gyermeked rajong az állatokért, feltétlenül vedd számításba a Margitszigeti Vadaskertet. Órákat el tudtok ott tölteni, van lehetőség pónilovaglásra, láthattok apróvadakat, különleges madarakat, háztáji állatokat. Áprilistól októberig díjmentesen felkereshetitek.

A nagy csáberővel bíró Vadaskert már az 1950-es évek óta működik a Margitszigeten, elkerített kis területen, a pesti oldalon. 2002 óta a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozik, célja a Margitsziget egykori természetes élővilágának bemutatása. Bár volt, hogy be akarták zárni, máskor az árvíz okozott nehézséget, még mindig szép számú látogatót vonz.
A kert egyik részében a vízimadarak, illetve egyéb díszes madárfajok kaptak helyet. A gólyák kerepelése már messziről csalogatja a látogatókat a tavaszi napsütésben, kellemesen elsétálgatnak a nézelődők mellett. Szemmel láthatóan a nyulakkal sem zavarják egymást.

A gyerkőcök számára a fajátékokból álló mini játszótér is nagy csáberővel bír: ritkán szórakozhatnak ennyi állat között, főleg a fővárosi betonzsiványok.

A látogatók körében nagyon népszerűek a welsh pónilovak. Ha a kicsiknek kedvük szottyan, fel is pattanhatnak az állat hátára. A pónilovaglás 500 Ft-ba kerül körönként. Utána persze jár a simogatás az állatnak.

A pávában, a réti sasban vagy épp a dámvadakban leginkább csak a Vadasparkon kívül gyönyörködhet a szemlélődő.


Ha megéheztek, megszomjaztok, a Vadaskert területén található büfében vásárolhattok enni- és innivalót.

Fontosabb információk:
Nyitvatartás: áprilistól október 23-ig naponta 10-17 óra között
Megközelítés: 26-os busszal, Palatinus megállóhelytől pár perc séta
Belépő: ingyenes
Mosdó: 100 Ft
Pónilovaglás: 500 Ft
További érdekességek: http://www.zoobudapest.com

Ne hagyd ki: még több állati program

Állati jó szabadtéri programok a családnak – 4 vadaspark, ahova érdemes ellátogatni