Kellemes tavaszi időben nincs is jobb program, mint kimenni a szabadba a gyerkőcökkel, és élvezni a napsütést. Ha a játszótéren, vagy a tóparton túl szeretnétek kicsit izgalmasabbá tenni a kikapcsolódást, akkor érdemes meglátogatni a vadasparkokat. A kicsiket hosszú időre leköti majd a sok különleges állat látványa, de a kiruccanást az egész család élvezni fogja.

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark rekordévet zárt 2017-ben, de ez nem meglepő, hiszen rengeteg új programmal és helyszínnel bővült. Ilyen például az erdész játszótér, a „Madárbarát kert” és a vadászati tanösvény. Az izgalmas Dinó Park és a Budakeszi Kalandpark is sok családot csábított.
A városi gyerekek továbbra is testközelből láthatnak háziállatokat, így például kecskét, szarvasmarhát, pulykát. A vadállatok közül különlegességnek számít a hiúz, a sakál, a farkas vagy a medve.
Idén sincs megállás, a Vadaspark rengeteg új programmal kedveskedik a látogatóknak hónapról hónapra. Ahogyan teszi majd például április 21-én a Föld napján, ami egy állatos, szabadidős nappal tökéletes kikapcsolódást nyújthat a gyerekeknek.
A felnőtt jegy 1600 Ft/fő, míg a kicsiknek 2-14 éves korig 800 Ft/fő.
További információ: http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Veresegyházi Medveotthon

Ha a gyerekek macikra vágynak, vidd el őket a Veresegyházi Medveotthonba, ahol biztonságos testközelből nézhetik a bundás egyedeket. Az öt és fél hektáros területen a barnamedvéken kívül mosómedvékkel, rénszarvasokkal és farkasokkal is találkozhat a kíváncsi látogató. Az otthonban természetes közegükben, zavartalanul élhetnek. Ez Közép-Európa egyetlen Medveotthona, ahol a látogatóknak felejthetetlen élményben lehet részük: saját kezükkel, fakanálból etethetik meg mézzel a mackókat. Az állatles után a legfiatalabbak játszótéren tombolhatják ki magukat.
A felnőtt jegy 1000 Ft/fő, a gyerek 2-14 éves korig pedig 800 Ft/fő.
Kép és további információk: www.medveotthon.hu

 

Szigethalmi Vadaspark és Állatsimogató

A Szigethalmi Vadaspark teljesen önerőből, külső segítségek nélkül jött létre, családi vállalkozásként. A cél egy olyan hely megteremtése volt, ahol a családok együtt érezhetik jól magukat és ismerkedhetnek meg az állatokkal. Rengeteg kikapcsolódási lehetőséget biztosít, amiket érdemes kipróbálni a gyerekekkel. Ilyenek például a játszóterek, kisállatsimogatók, a halastó, van pónilovaglási lehetőség, állatetetés és lehet piknikezni is.
Felnőtt jegy 1400 Ft/fő, a gyerkőcöknek 2-14 éves korig 600 Ft/fő.
További információk: www.szigethalmivadaspark.hu

Szegedi Vadaspark

Hazánk egyik legfiatalabb állatkertjének nagy része természetes erdővel borított, így a lakói eredeti élőhelyükhöz nagyon hasonló helyen élhetnek zavartalanul. Földrészenkénti felosztásban elhelyezve ismerkedhetünk meg háztáji és vadállatokkal. A tavaszi napsütésben tökéletes kikapcsolódást nyújthat a gyerekekkel ez a tavakkal és fákkal borított terület. A kicsik biztosan imádni fogják a majmokat, az elefántokat, a leopárdot, a gepárdot, a kengurut vagy a hiénát.
Belépés felnőtteknek 2400 Ft/fő, a gyerekeknek 3-14 éves korig 1600 Ft/fő.
További információk: www.zooszeged.hu


Ha további kirándulóhelyeket keresel, itt biztosan találsz!

TOP 5 családi kirándulóhely Magyarországon: fedezzétek fel már idén tavasszal!