Légy kreatív ebben az évben, próbálj ki új tojásfestési tecnikákat! A húsvéti készülődésbe vond be gyermekedet is, biztosan örömmel fog segíteni. Olyan ötleteket mutatunk, amik garantáltan tetszenek a család legfiatalabb tagjainak is. Hagyd, hogy szabadon engedje a fantáziáját, és kedvére alkosson!

Minyonos tojások
A vicces minyonokat nem lehet megunni, a tojásokon pedig kifejezetten jól mutatnak. Fessétek kékre, sárgára, ragasszatok a tojásra egy vagy két szemet, és rajzoljatok szájat.

Ujjelenyomatos tojás
Elképesztően egyszerű ötlet, mégis különleges lesz a végeredmény! A gyerekek lelkesednek ezért a technikáért. Fessétek be az egyik ujját, majd nyomja a megtisztított tojásokra. Utána formázzátok tetszőlegesen, készülhet belőle csirke, répa, nyuszi.

Tojásfestés borotvahabbal
Nagyon menő, és a gyerekek imádják! A borotvahabot nyomjátok egy tálba, öntsetek hozzá különböző színű ételfestéket, majd szívószállal keverjétek össze. Ha márványos, rakjátok bele a tojásokat. Jól forgassátok meg, és hagyjátok száradni két-három órát, majd töröljétek le a habot.

Színes tojások
Egyszerű, mégis látványos: ragasszatok kis konfettiket, papírdarabkákat a tojásra. Minél színesebb, annál vidámabb lesz.

Tojásból nyuszi
Ezt a tojást sem kell festeni, csak a nyuszinak vágjatok fület és tappancsokat fehér és rózsaszín anyagokból, papírból, majd rögzítsétek a tojásra! Rajzoljatok a nyuszinak szemet, orrot, szájat.

Próbáld ki ezt a tojásfestési technikát is!

Tojásfestés házilag: a legjobb színezőanyagok a természetből