Elkezdtétek már a húsvéti készülődést? Nem kell feltétlenül sok pénzt költeni ahhoz, hogy még izgalmasabb legyen a tavaszi ünnep. A közös élmények – a tojásfestés, a dekorálás, a sütés, a különféle játékok – pedig mindennél többet érnek. Tegyétek emlékezetesebbé a húsvétot! Gyerekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket mutatunk.

– Teremtsetek ünnepi hangulatot a lakásban! Elég néhány húsvéti dísz, tojás, nyuszi, kiscsibe, és az otthonotok szebb, a kedvetek pedig jobb lesz.

– Készítsetek tojásfát, ami csodás dísze lehet a kertnek vagy a nappalinak is!

– Próbáljatok ki különféle tojásfestési módokat. A hagymás csodaszép és olcsó, de a csillámporos változat is vonzó a gyerkőcök számára. Elkérhetitek további apa borotvahabját is.

– Barkácsoljatok bájos kosárkát a tojásoknak. Ezt papírból egyszerűen is megtehetitek. Készíthettek még tojástartó edénykét műanyag pohárból is.

– Tanuljatok húsvéti, nyuszis dalokat. A Locsolkodós, a Nyuszi Gyuszi a Húsvéti dal is tetszeni fog a gyerekeknek.

– Olvassatok sok-sok húsvéti mesét, verset, a fiúk pedig tanuljanak locsolóverseket.

– Készítsétek együtt a húsvéti süteményeket! A répatortát, vagy annak muffinváltozatát egyszerű összedobni, így a gyerekek is besegíthetnek. A kevert, tarka kuglóf egyancsak ugyancsak egyszerű.

– Próbáljátok ki a krumplinyomdát! Jó szórakozás lehet az egész családnak, ráadásul csodás díszeket, üdvözlőlapokat is készíthettek a segítségével.

– Készítsetek, viseljetek nyuszifület! Feldobja a hangulatotokat, és ebben a húsvéti készülődés is mókásabb.

Kertészkedjetek, ültessetek valamilyen virágot, ez akár az ünnephez is kapcsolódhat.

– Ültessetek fűszernövényeket, a snidling, a bazsalikom, a rozmaring, vagy akár a menta az ünnepi sütés-főzés során is jól jöhet.

– Hangolódjatok az ünnepre nyuszis filmmel, mesével! A Nyúl Péter is remek választás, amihez szórakoztató játékokat is kipróbálhattok.

– Szervezzetek a gyerekeknek tojáskeresést. Ezt akár még a lakásban is lebonyolíthatjátok. Találós kérdésekkel, rejtvényekkel még izgalmasabb lesz a keresgélés.

– Dobjátok fel a húsvétot jobbnál jobb ünnepi játékokkal! A tojásgurítás, -lopás, -dobálás az egész családot lázba hozza.

– Készítsetek vicces ünnepi fotókat! Elég hozzá néhány húsvéti kellék, esetleg jelmez, nyuszifül, kreativitás és jókedv.

Felkerülhet a bakancslistára ez a dekoratív nyuszis váza is. 

Bájos nyuszis váza befőttesüvegből: a gyerkőccel is elkészítheted húsvétra