Húsvéti dekorációt bármiből készíthetsz, még egyszerű befőttesüvegből is. Nem lesz nehéz dolgod, és a munkába a legkisebbeket is bevonhatod. A nyuszis váza a nappali vagy a konyha dísze is lehet.

A készen kapható dekorációk helyett ebben sokkal nagyobb örömét leli a család. Néhány otthon is megtalálható, filléres alapanyagra lesz csak szükséged a cuki nyuszis vázához. Virágokat vagy akár csokitojásokat, cukrokat is tárolhatsz benne. Mutatjuk a lépéseket.

Szükséges alapanyagok:

– befőttesüveg
– fehér akrilfesték
– fehér és rózsaszín dekorpapírok vagy filcek
– szemek
– ecset
– fekete filctoll
– ragasztópisztoly

Elkészítés menete: 

Vegyél elő egy tiszta, közepes méretű befőttesüveget, és az ecset segítségével vidd fel rá a fehér akrilfestéket. Az alapozást kétszer is elvégezheted. Ügyelj arra, hogy közben ne kend össze magad vagy az üveg belsejét. Tedd félre száradni.

A rózsaszín és a fehér papírból vagy filcből vágd ki a nyuszi orrát, talpait és a füleket. Ezután a ragasztópisztoly segítségével vidd fel az üvegre a kivágott formákat és a műanyag szemeket. Figyelj arra, hogy a füleket hátulra ragaszd fel, ne arra az oldalra, ahova a szemeket rögzítetted.


Ellenőrizd, hogy minden jó helyen van-e, és rajzold meg fekete filccel a nyuszi száját. Kész is vagy. Ugye milyen egyszerű? Nyugodtan tegyél a vázába papírból hajtogatott nárciszt, tulipánt vagy bármilyen virágot, esetleg nassokat.

Ha szívesen készítetek még több húsvéti dekorációt, akkor barkácsoljatok nyuszis girlandot is!

Cuki húsvéti nyuszis girland: letölthető sablonnal