A házi menza egyik kedvence lehet a krumplileves, ami cseppet sem hasonlít az iskolaira. Az egyik nagy változás, hogy tejszín is kerül bele, amitől lágy és selymes lesz. Ne használj hozzá túl sok fűszert! Érdemes viszont sült baconnel vagy sajttal még tartalmasabbá tenni. Home office előtt vagy közben is összedobhatod, hisz 30 perc alatt elkészül, és így a gyerekek is örömmel megeszik.

Krumplikrémleves recept

Hozzávalók: 

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése: 

A zöldségeket pucold meg, a vöröshagymát vágd kis kockákra, a krumplit és a répát kockázd fel. Az olajat öntsd egy lábosba, rakd hozzá a hagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymával, és azzal is süsd egy kicsit. Add hozzá a krumplit, a répát, és öntsd fel egy liter vízzel.
Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és morzsold hozzá a leveskockát. Főzd puhára a zöldségeket 15-20 perc alatt. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrell. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze egy-két perc alatt. Még forrón tálald.

A tartalmas, laktató krumplileves után elég egy könnyebb második. Ez a kókuszos csiga tökéletes választás hozzá.  

Puha, foszlós kókuszos csiga kelt tésztából: ezekre ügyelj, és tökéletes lesz

Próbáld ki korábbi menünket is! 

Jobb, mint a menzán kihívás: Csirkés rakott krumpli ropogós sajtréteggel

Fotó forrása: www.freepik.com