A rakott krumpli mindig nagy kedvenc otthon és a menzán is, ám nem árt néha variálni rajta egy kicsit. A gyerekek sokszor jobban szeretik csirkemellel, mint kolbásszal. Ráadásul kevébé terheli meg a gyomrot. A fűszeres tejszíntől finom krémes lesz, és esély sincs, hogy kiszáradjon. A tetején a sok sajt pedig extrává teszi, így a valódi menzakajánál sokkal csábítóbb. Hétvégi maradék csirkemellet is használhatsz hozzá.

Csirkés rakott krumpli

Hozzávalók: 

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 db paradicsom
  •  1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítése:

A krumplit héjában, sós vízben főzd körülbelül 20 percig. Amikor már nagyjából puha, szűrd le, pucold meg, és amikor kihűl, vágd vékony karikákra.
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, rakd rá a hússzeleteket, és süsd mindkét oldalukat két-két percig.

Rétegezd a krumplit, a paradicsomot és a húst zsiradékkal kikent tűzálló tálba, közben sózd meg. A tejszínt keverd simára a liszttel, ízesítsd zúzott fokhagymával, borssal, szerecsendióval, locsold meg vele a rétegeket, a tetejére pedig szórj reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor  a sajt szép piros, kiveheted a sütőből.

Amennyiben desszerttel is szeretnéd levenni családtagjaidat a lábukról, ezt a békebeli kókuszkockát készítsd el!

A békebeli kókuszkocka régi, bevált családi recept szerint