Lepd meg a családot húsvét reggel alkalomhoz illő, nyuszis palacsintával! Egy kis kreativitással, kevés munkával finom és mutatós lesz a végeredmény. A húsvéti nyuszis édesség alapja duci amerikai palacsinta, amit könnyű dekorálni. A tésztát dobd fel gyümölcsökkel, de szószokat, tejszínhabot is bevethetsz a díszítéshez. A gyerekek biztos, hogy vidámabban reggeliznek majd. Nagyobb családi étkezéshez érdemes duplázni az adagot.

Húsvéti nyuszis palacsinta

Hozzávalók: 

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • gyümölcsök a díszítéshez

Az elkészítés menete: 

Szórd egy nagy tálba a lisztet, keverd össze a sütőporral, a cukorral, a sóval, a tojással és a megolvasztott vajjal, majd szép lassan adagold hozzá a tejet. Dolgozd csomómentesre a tésztát.

Egy serpenyőben hevíts vajat, és kanalazz bele masszát. Az általunk megszokottnál kisebbnek és vastagabbnak kell lennie. A hagyományos kör alakú tészta lehet a nyuszi feje és teste is. A nyuszi fülét, lábait, fenekét is elkészítheted kisebb tésztából, de akár gyümölcsöt – banánt- is használhatsz ezekhez a testrészekhez. A szeme lehet áfonya, de dekorálásnál bátran engedd szárnyalni a fantáziádat.

Nézd meg galériánkat, ás meríts ihletet!

Ha már önmagában unalmas a főtt tojás, készítsd el a maradékból a töltött változatot!

Húsvéti töltött tojás: az ünnep nagy kedvence lesz

Fotó: freepik.com