Húsvétkor az étkezés is fontos szerepet játszik a családok többségénél. Ilyenkor jó kényelmesen, beszélgetve elfogyasztani a finomságokat. Épp ezért figyelj oda a tálalásra, a dekorálásra is. Néhány ötlettel, kevés kreativitással fantasztikus reggelit készíthetsz. A nyuszis palacsinta, a tojásból készült állatok, a vidám csibés finomságok a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt elnyerik a tetszésüket.

A húsvéti reggelik egyik főszereplője a főtt tojás. Uborkával és olívabogyóval tálalva aranyos méhecskéket készíthetsz belőle. Kínálhatsz hozzá zöldfűszereket is.

A főtt tojásból egyszerűen cuki állatokat készíthetsz. A csibe és a nyuszi mellé egérke is kerülhet az asztalra. A fülei vékonyra szelt retekből készülnek, a bajszai snidlingből, a szemei pedig borsból.

Inkább omlettet ennél? Abból is kreálhatsz húsvéti csibét! Hajtsd össze, és díszítsd zöldségekkel, sőt még a sonka is odafér a tányérra.

A szendvicsek is lehetnek az ünnephez illőek. Kiszúrókkal egyszerű a dolgod, a kenyérből és a sajtból is készülhet nyuszi. Megkenheted sajtkrémmel, tehetsz rá felvágottat is.

Melyik gyerek ne örülne húsvét reggeli nyuszis palacsintának. Süsd meg gyorsan a duci amerikai változatot, és díszítsd gyümölcsökkel! További palacsintatötletet itt találsz.

 

Senki nem mond nemet a zabkására, ha így tálalod. Könnyen készíthetsz belőle nyuszit, csak néhány gyümölcs kell a fülének, a szemének, az orrának és a bajszának.

A gyerekek imádják a nutellás kenyeret, ami a húsvéti asztalra is kerülhet. Fogj össze két szeletet, az egyiket szúrd ki tojás formájú szaggatóval, vagy egyszerűen csak vágd ki, kend meg a mogyorókrémmel. Ragaszd össze, és szórd meg színes cukorral az üresen maradt mogyorókrémes részt.

A csibe formájú töltött tojások is csábítóak. Belül fantasztikusan krémes, és elkészíteni sem bonyolult. 

Csibe formájú töltött tojás: kreatív ötlet a húsvéti asztalra