Add meg a módját, dobd fel a húsvéti étkezést egy kis kreativitással! Még a legegyszerűbb főtt tojás is sokkal finomabb lesz, ha dekoratívan teszed az asztalra. A töltött változatból bájos csibéket is készíthetsz. Ezek nem igényelnek sok munkát és kézügyességet sem. A tojás belseje csábítóan krémes lesz. Bors helyett szerecsendióval is elkészítheted a csibék szemét.

Hozzávalók:

  • 8 db főtt tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kis sárgarépa
  • 16 szem bors
  • bors

Elkészítése:

Főzd meg a tojást forrástól számítva 10 perc alatt a hagyományos módon. Tedd hideg vízbe, majd pucold meg óvatosan, hogy a fehérje ne sérüljön. Egy éles késsel vágd le a tetejét, azaz készíts kalapot, a fehérjét cikkcakkozd, majd a sárgáját szedd ki, rakd egy tálba, és törd össze villával. Keverd hozzá a mustárt, a tejfölt, és ízlés szerint sózd, borsozd.
Töltsd vissza a masszát kanállal vagy nyomózsákkal a tojásfehérje alsó részébe, és rakd rá vissza a kalapot. Szúrj mindegyikbe két borsot, azok lesznek a csibe szemei, a háromszögre vágott répa pedig az orra. Tálald salátaágyon.

A húsvéti asztalról nem hiányozhat a torma sem. Készítsd el saját magad! 

Pikáns házi ecetes torma húsvétra: könnyek nélkül is elkészítheted