Ha szereted az unikornisokat, vagy gyermeked rajong a csodás egyszarvúért, akkor muszáj elkésztened ezeket a mesés tojásokat. Egyszerűbb, mint gondolnád, ráadásul igazán szórakoztató időtöltés lehet a húsvéti készülődés jegyében.

Unod a hagyományos tojásfestést? Akkor újíts egy kicsit, kísérletezz kreatív módszerekkel! Az unikornisos tojásoknak sokan járnak majd a csodájára. Nagy előnye, hogy nem fog úszni az egész lakás tojásfestékben. A szarvakat készítheted csillámos papírból, vagy díszítheted csillámporral, akárcsak a tojásokat. A legegyszerűbb, ha ragasztópisztolyt használsz, de univerzális ragasztó is megteszi. Barátnőknek tökéletes ajándék lehet, és a húsvéti asztalon is jól mutat.

A szükséges kellékek:

  • tojások
  • fehér festék
  • ecset
  • fekete filc
  • ragasztó vagy ragasztópisztoly
  • virágok papírból vagy műanyagból (ha nem kapsz hobbiboltan, akkor vághatsz ki papírból vagy filcből is)
  • aranyszínű papír

 

Az elkészítés menete:

A tojásokat mosd meg, és óvatosan fújd ki. Öblítsd le ismét, majd törölgesd szárazra. Ha tartasz a töréstől, készítsd fából vagy hungarocellből. Fesd le a tojásokat fehérre, és hagyd megszáradni.

Tölts le egyszarvú sablont, nyomtasd ki, és vágd ki. (Sablon nélkül is készíthetsz kis kúpokat.) Rajzold át a mintát az aranyszínű kartonra, és tekerd, majd ragaszd össze. Rögzítsd a szarvat a tojás tetejére, és helyezd mellé a papírvirágokat is. Rajzold meg filccel a szemeket, majd várd meg, míg megszárad. Teheted kosárba, és akaszthatod barkára.
Próbálj ki több variációt is, engedd szárnyalni a fantáziádat.

Ezt a csodás változatot is kipróbálhatod: használj bátran flittereket, csillámokat! 


Húsvéti girlandot is könnyen készíthetsz otthon! Gyermekkel is jó móka.

Cuki húsvéti nyuszis girland: letölthető sablonnal