Az egyre melegedő idő, a ragyogó napsütés, az illat- és színorgia mind több családot csalogat ki a szabadba. Élvezzétek a kicsikkel együtt a tavasz szépségeit, fedezzétek fel a környezet ezerszínűségét. Változatosan szeretnéd tölteni a következő heteket? Íme 12 vidám tavaszi tevékenység –  ezeket kár lenne kihagyni.

piac

1. Irány a piac!
Végre friss gyümölcsök, zöldségek töltik meg a vásárcsarnokok, kisebb piacok polcait. Tegyetek egy sétát, vásároljatok be közösen! Közben szívjátok magatokba a friss termések illatát, gyönyörködjetek a színkavalkádban!

2. Pattanjatok kerékpárra, és barangoljátok be a környéket.
Ha a gyerkőc saját bringával teker, indulás előtt ismertessétek meg vele a legfontosabb közlekedési szabályokat! Csak biztonságos terepen kerekezzetek!

fészek

3. Amilyen gyakran tudtok, menjetek rétre, erdőbe, szaglásszátok meg a most nyíló virágokat. Számoljátok, hányféle madarat, állatot láttok, keressétek meg a fészküket, odújukat.

4. Tavasszal gyakran fordul elő, hogy egyszerre esik az eső és süt a nap. Gyönyörködjetek a szivárványban! A nagyobbaknak már mesélhetsz a különleges égi csodáról.

kislány kertészkedik

5. Kertészkedjetek! Vásároljatok ásót, gereblyét, öntözőt, egyéb eszközöket a kicsinek, hadd ültessen, öntözzön, ápolja, gondozza a növényeket. Elkülöníthetsz neki a kertben egy kis részt. Ha „csak” erkélyed van, egy kis láda is megteszi.

6. Fessetek be virágtartókat! A kicsik garantáltan nagy kedvvel és lendülettel vetik bele magukat a munkába! A legjobb, ha udvaron, erkélyen veszitek elő a festéket. A csodás alkotásokba pedig máris beletehetitek a szebbnél szebb tavaszi virágokat.

kréta

7. Elő az aszfaltkrétákkal! Gyermeked hadd díszítse kedvére a járdát, betont! Gyakorolhatjátok a betűket, számokat, leírhatjátok egymás nevét, vagy egy kedves üzenetet az arra járóknak.

8. Rajzoljatok ugróiskolát, tanítsd meg csemetédnek is generációk kedvelt játékát!

szappanbuborék

9. „Szappanbuborék/Száll a szabadban./Kapd el, ha tudod,/Fenn a magasban!” (Bartos Erika: Buborék)
Fújjatok szappanbuborékot! Nagyobbakkal már próbálkozhattok különböző formákkal, nagysággal, bevethettek egy pálcát.

10. Irány a sportpálya! Szedd össze a rokonokat, barátokat, alakítsatok csapatokat, és mérjétek össze erőtöket, tudásotokat fociban, kosárlabdában, asztaliteniszben… Az összecsapásokon garantált a vidám hangulat.

lampionokkertiparti

11. Rendezzetek kerti partit! A sütögetést, közös grillezést, tűz körüli éneklést kicsik-nagyok egyaránt élvezik. A tűzzel vigyázzatok!

 12. Látogassatok el egy arborétumba, élvezzétek a szín- és illatorgiát, vegyétek szemügyre a most nyíló növényeket.