A könyv mindig hasznos és értékes ajándék, így húsvétra is jó ötlet. Egy-egy kedves történettel, szép kivitelezésű kötettel nemcsak egy tárgyat, hanem közös élményt is adsz ajándékba gyerekednek. Ráadásul észrevétlenül bővül a szókincse, megszereti az olvasást, és közben jól szórakozhattok. A húsvéti ajánlókba új kötetek ugyanúgy szerepelnek, mint régi kedvencek. Bár a legtöbb könyvesbolt a koronavírus-járvány miatt bezárt, a neten hozzájuthattok a nektek leginkább tetsző kötethez.

Kisebbeknek: 


Liane Schneider: Bori és a húsvéti nyúl
A Bori mesék megunhatatlanok, természetesen húsvéti részt is találhatsz a sorozatban. Ebből megtudjuk, hogy Boru tulajdonképpen már nem hisz a húsvéti nyúlban. Mégis furcsa, hogy éppen Húsvét előtt ugrál át egy nyuszi a kertjükön. De Bori hamar megfelejtkezik róla, mert nagyon lefoglalja a tojásfestés. Végül eljön a Húsvét – és Borinak meg kell mentenie a húsvéti nyuszit. Bori húsvéti foglalkoztatóját is érdemes beszerezni, remek szórakozás és ráhangolódás lehet az ünnepre. (Manó Könyvek)


Dudás Gergely: Mackó virágos böngészője
Mackónak már nagyon elege van a sötét, hideg télből, ezért úgy dönt, gumicsizmát húz, és elindul megkeresni a tavaszt. A Mackó virágos böngészőjében hol a pocsolyákban megbújó békákat próbáljuk megtalálni, hol a tyúkólban frissen kikelt csibét kell megkeresnünk, vagy éppen egy rügyező növényekkel teli réten kutatunk a kis szöcske után. A hosszan tartó böngészés egy szabadtéri ünnepségben végződik.
A főszereplő Mackót Dudás Gergely (művésznevén: Dudolf) a Mackó karácsonyi böngészője című kötetből ismerhettük meg. A pandás képével világhírűvé vált szerző-illusztrátor mackós böngészői és a bennük található furfangos képrejtvények eltűnt tárgyak fellelésére épülnek.
Ahogy a karácsonyi, úgy a tavaszi-nyári virágos kötetetben is izgalmas képrejtvények és grafikus feladványok várnak megoldásra. (Naphegy Kiadó)

Rotraut Susanne Berne: Tavaszi böngésző – Képkereső szófejtő
Varázslatos tavaszi sétára invitál a megújult Tavaszi böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat. A tavaszi szókereső-szófejtő böngészőben az alábbi témakörökkel találkozhatnak: mindennapos tevékenységek, lakás, közlekedési eszközök, város, építkezés, kert, kátékok, állatok. (Naphegy Kiadó)

 


Marék Veronika: Boribon tojást fest

Boribonhoz és Annipanni újabb kalandokat élnek át a kicsik nagy örömére. Ezúttal sok-sok vendég érkezik hozzájuk. Mindenki meglocsolja Annipannit, csak szegény Hapci, a cica maradt ki az ünneplésből. Boribon persze észreveszi, és egy külön kis húsvétot rendez neki! (Pagony könyvek)
Nemes Nagy Ágnes: Nyúlanyó húsvétja
Gyerekkorunk nagy kedvence még mindig kapható. A kedves történetet nem tudjuk megunni. A lapozó formát, a kedves történetet a legkisebbek is élvezik.
“Mondja Évi: “Jaj, a bárkán elment már a nyúl, a bárány, de a tojás, nagy halom, itt maradt az asztalon, kidíszítve teli tállal, tulipiros tulipánnal.” A verset Reich Károly illusztrálta. (Móra Kiadó)
Hurrá, Húsvét! – Disney Baby tojás alakú színező
Hurrá itt a húsvét és a tavasz is! Készüljünk együtt, színezzük ki a kedves képeket és oldjuk meg a játékos feladványokat! Tojásvadászatra felkészülni! A Manó Kiadó több foglalkoztatóval is készül az ünnepre: a Színes húsvéti színező, Vidám Húsvéti fejtörők, Tavaszi teaparti – Disney Junior tojás alakú színező.
(Manó Könyvek)

Turbuly Lilla: A Károlyi-kert nyuszija

Hallottatok már Karcsiról, a Károlyi-kert híres nyuszijáról, aki egy szép tavaszi napon jelent meg a Budapest közepén zöldellő parkban? Dzseni és Huba, a két kis osztálytárs gyakran töltötte itt a délutánt, hintáztak, futkároztak és néha belepancsoltak a szökőkútba is, ha Piroska, a park katonás őre éppen nem nézett oda. A sötétszürke nyuszit egy bokorban találták, és nagyon szerették volna megtartani, de egyikük sem vihette haza. Végül épült neki egy kis házikó, köré kerítés, és egy tábla is került rá URAK felirattal. A parkban időző városlakók nagyon megszerették Karcsit, a gyerekek, ha csak tehették, mindig meglátogatták őt játszótérre jövet-menet.
Az Aranyvackor-díjas Turbuly Lilla meséje arról szól, hogyan tudnak egy otthon nélküli nyuszi érdekében összefogni egymással a legkülönfélébb emberek: a mindenre allergiás anyuka, a szabálytisztelő parkőr, a keresztrejtvényfejtő morózus öreg néni és a fedél nélküli ezermester.
A szívhez szóló, kedves humorral megírt történetet a szintén Aranyvackor-díjas Horváth Ildi remek illusztrációi díszítik, melyeken megelevenedik a Károlyi-park varázslatos világa.
(Manó Könyvek)

Csavarogjunk együtt! – Malac és Liba 2.
Csavarogjatok ti is Malaccal és Libával! Ismerjétek meg szeleburdi hősöket, csatangoljatok velük a Balaton partján, és találjátok meg, hogy melyik sportág illene legjobban a hozzájuk! Ha olvastotok az első részt, a Legyünk barátok! kötetet, tudhatjátok, hogy nevetésben most sem lesz hiány.
Tóth Krisztina a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás. Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg Malac és Liba.
(Manó Könyvek)

Nagyobbaknak: 

Bors Bori – Kirándul az osztály
Bors Boriék egy várba utaznak mobilmentes osztálykirándulásra. Sajnos a bések is velük tartanak, és még sajnálatosabb, hogy a kutyák viszont nem.
Az unalmasnak ígérkező kirándulás izgalmasan indul, amikor a várkapu magától kinyílik, majd még izgalmasabbá válik, amikor az osztály fele eltűnik. A kísértetjárta várban furcsa üzenet jelenik meg a falon, ám Bori és barátnői nem hisznek a szellemekben. A nyomozásban annál inkább! (Naphegy Kiadó)

Wanda Coven: Garabonci Gréti és a húsvéti nyuszi
Az osztályban Garabonci Grétit éri az a szerencse, hogy hazaviheti az iskolaigazgató úr nyusziját a húsvéti szünetre. Megígéri, hogy nagyon fog rá vigyázni.
De azután, mint ahogy az már máskor is előfordult, megszeg egy fontos szabályt. Ezúttal egy nyúltartási szabályt. Kétségbeesetten próbál a varázsereje segítségével gyors megoldásra jutni, de ezúttal is bebizonyosodik: a legfontosabb az őszinteség. Bűbájos sorozat kis olvasóknak, könnyen olvasható szöveggel és rengeteg képpel. (Naphegy Kiadó)