Tedd vidámmá, izgalmassá a húsvéti várakozást! Vond be gyermekedet is az előkészületekbe, nagyon fogja élvezni! Mesék, versek, tojásfestés, sütés, barkácsolás: csupa kreatív és egyszerű ötletet gyűjtöttünk össze. Igazi élvezetes családi programok lehetnek akár óvoda, iskola után vagy hétvégén.

1. Készítsetek nyuszit és csirkét ujj- vagy kézlenyomatokkal. Ezt kis segítséggel a kicsik is könnyen meg tudják valósítani, és nagyon élvezik.

 

2. Olvassatok húsvéti meséket. A régi nagy kedvencek – például A három nyúl, a Tapsi ajándéka, a Nyúlanyó húsvétja – soha nem mennek ki a divatból. Itt bájos ünnepi verseket is találsz.

3. Látogassatok el egy farmra, az állatkertbe, vagy akár a nagyihoz, és mutass gyermekednek kisállatokat. Külön jó, ha húsvéthoz közeledve csibét, bárányt, nyuszit is lát.

4. Készítsétek el együtt a húsvét egyik fontos dekorációs elemét, a tojásfát. Ha van kertetek, egy fára is akaszthattok tojásokat. Ha a lakásban szeretnétek benne gyönyörködni, rakjatok néhány szép barkaágat egy vázába, és azt díszítsétek tojásokkal.

5. Van tavaszi nyomdád, pecséted? Vedd elő és dekoráljatok vele tojást, húsvéti papírfigurákat.

6. Fújj ki tojást, a gyerkőcök pedig örömmel kifestik majd. A legegyszerűbb, ha egy vékony tűt használsz a művelethez. Szúrd a tojás tetejébe és aljába, egy kicsit akár tágíthatod is. Vigyázva, de határozottan fújd ki a teljes tartalmát egy tálba.

7. Barkácsoljatok közösen ajtódíszt, vagy vegyetek részt egy húsvéti kézműves foglalkozáson.

8. Süssetek répás sütit. Lehet ez a hagyományos répatorta, esetleg muffin vagy kevert tészta. Az édességbe kerülő fűszereknek köszönhetően nagyon hasonlít majd az íze a mézeskalácséra.

9. Készíts gyermekednek nyuszis tetoválást. Érdemes körülnézni a webáruházakban, hisz egyes helyeken nagyon olcsón hozzájuthatsz a húsvéti mintákhoz.

10. Barkácsoljatok tojásölelőket, kis kosárkákat, hogy legyen mibe pakolni a hímes tojásokat. A Pinteresten számos sablont találtok.

11. Öltöztessétek a lakást ünneplőbe! Kis változtatással, képekkel, képeslapokkal, húsvéti jelképekkel, tojásgyertyákkal még hangulatosabbá tehetitek otthonotokat.

12. Taníts fiadnak locsolóverset, lányoddal pedig barkácsoljatok apró meglepetéseket a locsolóknak.

13. Mesélj gyermekednek a húsvét hátteréről, a hagyományokról. Persze, csak annyi új információval tömd a fejét, amennyit megért.

14. Írjatok húsvéti képeslapokat családtagoknak, barátoknak.

15. Készítsetek kis húsvéti figurákat só-liszt gyurmából. Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1 bögre só, 1 bögre víz. Elkészítése: Rakd egy tálba a nem túl durva sót, a lisztet, majd a vizet kis adagokban öntsd hozzá. Addig kevergesd, amíg a massza összeáll. Ha van húsvéti szaggatód, szúrj ki különféle figurákat, és díszítsd tetszés szerint.

Még több ötlet húsvétra

Meríts inspirációt húsvéti összeállításunkból! Itt recepteket, kreatív ötleteket is találsz, továbbá megismerkedhetsz a húsvét vallási hátterével és hagyományaival!

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés