Megkezdődött a visszaszámlálás, már csak néhány nap, és itt az óvoda, iskola. Ideje visszaemlékezni a nyár legszebb pillanataira, mert minden bizonnyal számtalan olyan élményetek van, amit szívesen megőriztek majd. Tegyétek ezt kreatívan! Készítsetek az emlékekből könyvet, naplót, időkapszulát vagy akár üveges dekorációt!


Emlékek keretben
Bár a digitális világban ritkábban nyomtatunk ki fotókat, így nyár végén érdemes újra végignézni a nyaraláson, kiránduláson telefonnal vagy fényképezőgéppel megörökített pillanatokat, és a legjobb képeket előhívatni. Készíthettek belőlük aztán montázst, bekereteztethetitek. Ám egy képkeretbe sok más is kerülhet, belépők, repülőjegyek, csigaházak, falevelek, más apró kincsek.


Emlékek üvegbe zárva
Ha jártatok tenger- vagy tóparton, biztosan gyűjtöttetek kavicsokat, kagylókat. Sőt, talán még homokot is hoztatok magatokkal. Készítsetek a kincsekből csodás csendéletet. Egy dekoratív üveg tökéletes alap lehet hozzá. Rakhattok még bele egy jól sikerült fotót, és átköthetitek mutatós masnival. A nappali vagy a hálószoba csodás dísze lehet, amire mindig örömmel, mosolyogva néztek majd.


Emlék-befőtt
A családtagokkal gondoljátok végig, milyen klassz helyeken jártatok, milyen eseményekre emlékeztek vissza a legszívesebben. Ezeket írjátok kisebb papírokra, tekerjétek fel, és kössétek át mindegyiket egy szép szalaggal, majd dobjátok egy üvegbe, dekoráljátok és címkézzétek fel.

A libegőzés mindig jó móka. Bármikor indultok is, biztos, hogy a legszebb emlékek közé fog tartozni.

Izgalmas túra, sok kaland Budapest felett: libegjünk a János-hegyre!