Szeretnéd igazán örömtelivé tenni a nyarat totyogódnak, de kifogytál az ötletekből? Jó helyen jársz! Összegyűjtöttük azokat a kreatív elfoglaltságokat, amiket a kicsi egész biztos, hogy élvezni fog, ráadásul még fejlődik is a tevékenységek által.

Vidd annyiszor a szabadba, ahányszor csak lehetőséged nyílik rá. Imád futkározni, kacérkodik a fára mászással, nagy örömmel vizsgálja meg közelebbről az éppen nyíló virágokat. Sőt, szedjen is, és a szebbeket préseljétek le közösen. Ha kellően megszárad, készítsetek belőle kis képeket.

Ismertesd meg totyogódat közelebbről a nyári esővel! Egész biztos, hogy lesz benne részed a következő hónapokban. A kánikulai napokon nem kell attól félned, hogy a kicsi megfázik. Viszont érezni fogja, hogy ilyenkor más a fű illata, tapintása. Hagyd futkosni a fűben!

baba pancsol

Gyermeked pancsoljon annyit, amennyit akar. Otthon kis felfújható medence is megteszi. Akár egy-kétezer forintért is kaphatsz erre a célra megfelelőt.

Elő a vízfestékkel – már a kétévesek is imádják! Kend be a kicsi ujjait, és készítsetek lenyomatokat! Egyet tegyetek el emlékbe, de kaphatnak belőle a nagyszülők és a rokonok is.
Akár a pici egész lábát, tenyerét is befesthetitek. Jobb ezt a műveletet kertben, teraszon, erkélyen végezni, ott könnyebben megszabadulsz a festéknyomoktól. Ha még nem akarsz a gyermek kezébe festéket adni, kezdje csupán egy vödör vízzel és ecsettel a művészkedést.

festett kagyló

Gyűjtsetek kagylót, kavicsot kirándulás, nyaralás alatt, majd fessétek meg együtt. Mutasd meg, hogy kell, utána engedd, hogy gyermeked is megpróbálja. Erre a célra a tempera kiváló.

Avasd be gyermekedet a nyomdázás rejtelmeibe. Nem szükséges drágán, az üzletben megvásárolni. Saját kezűleg is készíthetsz, például krumpliból, szivacsból.

krétázás

A kinti krétázás ugyancsak hasznos és szórakoztató időtöltés. Aszfalton, játszótéren bátran a kezébe nyomhatod.

Vágj ki magazinokból nyári képeket, készítsetek belőle kisebb montázsokat. Közben beszélgessetek az évszakról.

Az én „kétévesemből” kiindulva, egész biztos, hogy nagy élmény, homokozóban vizezni. A kicsi akár reggeltől estig elszórakoztathatja magát így, főleg, ha a szülő bírja idegekkel. Segíts neki homokvárat építeni.

A kertészkedést soha nem lehet elég korán elkezdeni. Szerezz be neki néhány szerszámot, és ültessetek közösen. Az öntözést akár egyedül is megoldhatja.

buborékfújás

Garantált, hogy gyermekedet szappanbuborék-fújással hosszabb időre lekötheted. Vehetsz készen buborékfújót, de otthon is elkészítheted a szappanos/mosogatós vizet. Ha nincs fújód, a szívószál is megteszi, mint anno, gyermekkorunkban.

Mutasd meg, hogy kell papírhajót hajtogatni. Tegyétek közösen a vízre. Egész biztos, hogy lesz ezt követően néhány szabad perced.

kacsaetetés

Vidd el gyermekedet kacsát etetni. Sok helyre már nem is kell kenyeret magaddal vinni, hisz automaták állnak rendelkezésre.

Lepd meg csemetédet egy különleges estével. Nyáron biztosan a te gyerkőcöd is később fekszik, így elviheted csillagokat, naplementét nézni.

Nem merted eddig gyermekedet fesztiválra vinni? Itt az ideje, hogy ezt is kipróbálja! Jobban élvezi majd, mint gondolnád. Persze rögtön ne a leghangosabbal kezdd!