Lefogadom, a Te gyermeked is igazi vízicsibe, aki a strandon csak és kizárólag fürdeni szeret. Pedig célszerű, ha nem csak vízi elfoglaltságokra készülsz. Íme, néhány kreatív ötlet, hogy a két lubickolás közti időt is önfeledten töltsétek.

Amit a hely kínál:

– Gyűjtsetek kagylókat, különféle méretűeket, formájúakat. Otthon aztán befesthetitek, ékszert készíthettek belőlük.

szív köből

– Szedjetek kavicsokat, és rakjatok ki belőlük különböző alakzatokat!

kagyló

– Építsetek homokvárat, ássatok csatornát!

homokvár

– Jó mulatság, igaz nem kis munka szobor készítése homokból. Összefoghattok barátokkal, más családokkal is.

homok szobor

 

– Hagyjátok a lábnyomotokat a homokban!

lábnyom

Kézenfekvő: olvasás
Ha gyermeked már ismeri a betűket, vásárold meg neki kedvenc magazinját strandolás előtt. Ha még nem tud olvasni, mesélj neki Te. A kisebb gyerekkönyveket könnyűszerrel becsúsztathatod a törölköződ mellé. Ha félted a kötetet, javasolt rá valami védőcsomagolás; ezt elkészítheted egy újságból, vagy csomagolópapírból. Hazafelé ügyelj arra, hogy a vizes holmikat különítsd el, így a könyv/magazinbiztosan nem ázik el!

gyerek olvas

 Retró játékok
Ha szerettek játszani, mindenképp érdemes az alábbiak közül legalább egyet magatokkal vinni: kártyák, marokkó, malom, dominó, kockák (kockapókerhez). Ezek kis helyen elférnek, nem kell hozzájuk nagy asztal, remekül körbe lehet ülni.

dobókockák

Sport
Ha inkább aktívan töltenétek az egész napot, vigyetek magatokkal labdát, tollas-szettet, esetleg pingpong felszerelést! A legtöbb strandon, vízparton van röplabdapálya, pingpong asztal.

strandlabda