A cseresznye- és meggymagpárnát már dédanyáink is sikerrel használták reumatikus problémák, hasfájás, influenzás panaszok, menstruációs görcsök kezelésére. A természetes gyógymód ismét reneszánszát éli, hidegen és melegen is fantasztikus hatást fejt ki. Kisgyermekes családban jó, ha mindig kéznél van, de a szülők és nagyszülők is hasznát vehetik. Ha nagy mennyiségű meggyhez jutsz, ne dobd ki a magokat, nagyon egyszerűen gyógyító párnát készíthetsz belőlük!

Bajok, amelyeken segít
A meggymagpárna nagyon hatásos a legtöbb megfázásos betegség megelőzésében és a tünetek enyhítésében. Gyermekeknél jótékony hatással bír fülfájás, homlok- és arcüreggyulladás esetén. Hasfájós babánál is remekül alkalmazható, mivel megnyugtatja a kicsi pocakját. Jól jön akkor is, ha egész nap a számítógép előtt görnyedsz, de a hideg lábakat ugyancsak jól felmelegíti. Meggymaggal töltött párnákkal csillapíthatod a menstruációs görcsöket. Nagyobb hatást érsz el, ha egy kisebb párnával megmasszírozod a méh környékét, serkentve ezzel a vérkeringést. A kis párnát aromaterápiához is használhatod, elég néhány csepp illóolajat rácsöppenteni.

Így használd
A cseresznye- és meggymag jól tárolja a hőt, és azt fokozatosan engedi ki magából. Nagyon könnyen használható, ha utazol is magaddal viheted. A legegyszerűbb, ha néhány percre mikrohullámú sütőbe teszed, de hosszabb idő alatt a radiátoron is átmelegszik. A meggymagpárna a jegelés alternatívájaként is bevethető, csak rakd a mélyhűtőbe legalább 45 percre. Így használva tökéletes szoptatós anyák mellgyulladására, ficamok, zúzódások és fejfájás, fogfájás esetén. Tartósan enyhíti a fájdalmat és a lüktetést. A meggymagpárna remekül alkalmazkodik a testformához, nyak- és ülőpárnaként is bevethető. Stabil alátámasztást ad a nyaknak, egyenesen tartja a gerincet, javítja a testtartást.

Így készítsd a párnákat
A magokat alaposan mosd meg, és főzd ki. Terítsd egy nagyobb konyharuhára, és szárítsd meg. A legjobb, ha ezt a napon teszed, de rakhatod sütőbe vagy száraz helyre. Ezt követően készítsd el a párna alapját. Nincs szükség nagy varrótudásra, ha a legegyszerűbb téglalap mellett döntesz. Ha kiszabod, és megtöltöd, akár kézzel is összevarrhatod. Persze, variálhatod kedvedre a formákat. Bármennyiszer használhatod, a tisztítást érdemes kézzel, enyhén ecetes, meleg vízben végezni. A szárítás két-három napig is eltarthat.

Innen bőven tudsz ötletet meríteni!


Ha nincs időd vagy kedved varrni, innen akár rendelhetsz is.