Készülj fel időben az anyák napjára. Az édesanyák és a nagymamák a méregdrága meglepetések helyett az egyedi ajándékoknak sokkal jobban örülnek. Egyszerűen megvalósítható ötleteket gyűjtöttünk össze, ezeket akár az utolsó pillanatban, kisebb gyerkőc közreműködésével is elkészítheted.

Képkeret spatulából

Spatulához gyógyszertárban és hobbiboltban is könnyen hozzájuthatsz. Fesd le temperával, díszítsd virágokkal, gombokkal, csillámokkal. Igazítsd méretre a képet, és illeszd a keretbe. Rakhatsz rá akasztót, de kétoldali ragasztóval is szinte bárhova felhelyezhető. Villámgyorsan elkészül, a végeredmény mégis csodás.


Virágoskert ujjlenyomatokból
Ezt az ajándékot minden gyerkőc nagy élvezettel készíti el. Fesd be csemetéd tenyerét zölddel, és nyomd egy vastagabb lapra, kartonra. Ez lesz a virág szára, majd a szirmokhoz az ujjait kend be különböző színű festékekkel, és nyomd a szár köré.

Tündérkert az igazi tündéreknek
Varázsolj tündérkertet anyukádnak, nagymamádnak, melynek egy kaspó vagy dekoratív üveg is lehet az alapja. Rakj bele miniatűr díszeket – virágboltokban, kreatív üzletekben hozzájuthatsz-, köveket, füvet, virágot. A lakás vagy a kert éke lesz hosszú időre.

Virágoskert fotókból
Különösen azoknak a nagymamáknak ajánljuk, akik sok unokával büszkélkedhetnek. Persze egy-két képből is érdemes elkészíteni. Vágj ki egy nagyobb virágszirmot. Arra figyelj, hogy a közepére elférjen a fénykép. Ragaszd rá a fotót, majd erősítsd hurkapálcára. A kész virágot beleszúrhatod egy cserepes virág mellé, vagy akár külön kertet is készíthetsz a dekoratív fotókból.