Európában elsőként „Minden idők legjobb európai karácsonyi vására” címmel díjazták
Üde, illatos medvehagyma-krémleves: a tejszíntől finom selymes lesz
A húsvéti időszak kedvence az üde, könnyű medvehagyma-krémleves. A különleges ízű és illatú medvehagymát már beszerezheted a piacon, de akár saját magad is begyűjtheted fás, ligetes helyeken.
Az egészséges és számos gyógyhatással rendelkező, védett növény levelei könnyen összetéveszthetőek a mérgező gyöngyvirágéval, a levek megdörzsölése után azonban eltérő illatuk segíthet az azonosításban. Ha fokhagymához hasonló illatú lesz a kezed, biztos, hogy medvehagymával van dolgod. Isteni alapanyaga lehet krémlevesnek, amit krumplival még laktatóbbá tehetsz.
Medvehagyma-krémleves recept
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 0.5 kg krumpli
- 2.5 dl főzőtejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 db leveskocka
- só
- bors
- olaj
- szerecsendió
Elkészítése:
A medvehagymát alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a meghámozott, kis darabokra vágott krumplit, és azzal is süsd egy kicsit.
Öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Tedd hozzá a medvehagymát, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd körülbelül 15 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul. Húzd le a tűzről, és turmixold össze. Öntsd hozzá a főzőtejszínt, és rottyantsd össze pár perc alatt. Tálaláskor kínálhatsz hozzá buggyantott tojást, és megszórhatod medvehagyma-levelekkel.
A medvehagyma-krémleves mellé jól illenek a különböző sós rágcsák. Ezeket akár húsvétra is elkészítheted.
4 isteni sós süti a locsolóknak: az utolsó pillanatban is elkészítheted