Mondják, csak mi, lányok megyünk mindig kettesével WC-re. Csak mi pletykálunk ki boldog-boldogtalant, és vagyunk képesek a legádázabb aljasságokra egymással szemben. Úgy is mondhatnánk, ahol két vagy több lány összejön, ott kő kövön nem marad. Mindig történik valami. Vegyük csak a Szex és New York Carrie-jét, Charlotte-ját, Samantháját és Mirandáját. Egyesével is jelenségnek számítanak, hatványozva már brillíroznak. Ez alighanem saját magunkra is igaz.

Igaz barátság lányok között?
Sokszor hallottam már, hogy lányok között nem is létezik igaz barátság. Mert ugyebár irigyek vagyunk, féltékenyek, gonoszkodók, hisztériásak és még sorolhatnám. Ezzel szemben, ha két férfi-barát kerül össze, azok aztán nem fúrnak egymás háta mögött, nem döfik a kést egymás hátába, hanem rögvest ökölre mennek, ha gond van. Szemből támadnak, nem hátulról. Van azonban egy olyan sejtésem, hogy ezt a sztereotípiát hímneműek találták ki, ugyanis minden srácnak imponál két MIATTA haját tépő lány.

A Szex és New York közkedvelt barátnő-kvartettjében az tetszik, hogy nem művelnek ilyesmit. Mintha valamiféle íratlan szerződés volna köztük, hogy összetartsanak a kiismerhetetlen „férfinéppel” szemben. Persze vannak összetűzések, és veszekedések, de azt sosem mondhatnám róluk, hogy kicsinyesek vagy felszínesek egymással.

 Egészséges versengés vagy féltékenység?
Szép és jó volna elképzelni, hogy olyan barátok vesznek körül bennünket, akik sosem irigyek vagy rosszindulatúak. Úgy vélem, egy egészséges szintű versengés minden nemű barátságban megengedett. Talán nálunk, lányoknál ez azért erősebb, mert rémesen meg akarunk felelni a külvilág elvárásainak, és mi lenne ehhez más mérce nekünk, mint társas kapcsolataink? Tapasztalatból úgy látom, hogy minden irigységnek egyfajta önbizalomhiány a táptalaja. Parányinak láthatjuk magunkat egy olyan jó barátnőnk mellett, akit csinosabbnak, okosabbnak vagy népszerűbbnek gondolunk. Pedig az egész kulcsa önmagunk és a helyzet elfogadásában rejlik. Az a személy nem azért ilyen vagy olyan, hogy bosszantson minket, hanem, hogy megtanítson valamire. Amint tiszteljük a tulajdonságáért és szeretettel közelítünk felé, minden negatív érzés elpárolog, és még mi is jól járunk. Ha valaki tovább áskálódik ellenünk, az valószínűleg nem a barátunk, és nem érdemes megosztani vele a mindennapjainkat. A négy New York-i (ex)szingli e tekintetben példaértékű mindenki számára: maximálisan elismerik egymást, még akkor is, ha bizonyos dolgokban nem teljesen értenek egyet.  Mindegyikük különböző egyéniség, ezért más és más történetek esnek meg velük, amik társaik számára is tanulságot hordoznak.

 Nőiességünk titkos nyelve
Volt idő régebben, amikor unalmasnak találtam, hogy lányokkal barátkozzam, és általában inkább fiúkkal vettem körül magam. Teljességgel beszéltem a nyelvüket, és nem láttam szükségét, hogy továbbra is részt vegyek a csajos tivornyákon. Egészen addig, míg az egyik haverom, aki nekem is tetszett, ki nem szemelte egy régi barátnőmet, akit azelőtt tudatosan kerültem. Elképzelni sem tudtam, mit eszik rajta, de rájöttem, hogy azért van szükség lányos barátokra is, hogy nőiességet tanuljunk. Így kezdtem akkor újra nőnemű barátokat gyűjteni. Van ugyanis egy titkos nyelv, amit csakis csajok értenek, ha együtt vannak. Kár ettől megfosztani magunkat. Carrie-ék sem teszik.

Tarthat a sírig
Egy másik közhiedelem, hogy lányok között barátság csak addig tart, míg valamelyikük életébe be nem lép a Pasi. Véleményem szerint ez legalább akkora baromság, mint az áskálódós szöveg. Ugyanis akkor az nem barátság volt, hanem közösen „kitervelt”, pasi-becserkészési projekt, vagy valami hasonló szingli-unalom űző. Barátnőkre, titkos nyelvre és tanulásra egész életünkben szükség van, akkor is, ha kapcsolatban vagy házasságban élünk. A New York-i négyes fogat sem bomlott fel a hímek felbukkanásával, leszámítva Carrie párizsi kísérletét, de ő is visszatalált a többiekhez.

Lehet, hogy országhatárok vagy határidők választanak el barátnőinktől, de ha igazán fontosak vagyunk egymás számára, egy ponton biztosan szakítunk időt egymásra. Csajos barátságainkkal mintha kicsit magunkba látnánk, ezért tartozom köszönettel én is minden igaz barátnőmnek.

Kényeztesd magad saját készítésű testápolóval! Könnyen beszerzed a hozzávalókat. 

Hogyan készíts luxus házi testápolót mindössze 3 hozzávalóból?