Mindannyian szeretjük a romantikus, összebújós estéket, a gyertyafényes vacsorát pezsgővel, rózsás körítéssel. Pláne, ha a gyermek mellett ez már kevesebbszer adatik meg. Ám egy „hívatlan vendég” tönkreteheti az  élményt. Ez pedig nem más, mint az a bizonyos piros betűs nap.

Egyes felmérések szerint a menstruáció ideje alatt a párok háromnegyede nem él szexuális életet. A hölgyek 60 százaléka ki sem próbálta a nehéz napok idején. Ugyanakkor az összebújás rendkívül jót tesz, még görcsoldó hatása is van. Nem beszélve az idegesség csökkentéséről. Ám jobb, ha a férfiak ilyenkor kicsit máshogy közelednek szívük választottjához. Íme, a 3 legfontosabb szabály:

Légy őszinte!
Ez talán a legfontosabb. Beszéljétek meg, hogy kit mi zavar a menstruáció alatti szexben. Bátran mondjátok el egymásnak a félelmeiteket. A kommunikáció amúgy is minden kapcsolat alapja. Ha partnered megnyílik, Te is tisztában leszel a gondolataival.

Lassíts!
A piros betűs napok alatt a nők különösen érzékennyé válnak. Egy érzéki masszázs sokat segít az ellazulásban, a ráhangolódásban.

Add át magad a pillanat varázsának!
A menstruáció alatti szex során mindkét fél mást tapasztal, mint a hagyományos aktusok alkalmával. Felmérések szerint a hölgyeknek sokkal intenzívebb élményben van részük. Arról nem beszélve, hogy a szex enyhíti a görcsöket.