A vegyszerekkel teli testápolók helyett előnyben részesíted a természetes házi kencéket? Szívesen kísérletezel te is új receptekkel? Ez a jó minőségű házi krém a hideg időben is selymessé teszi és hidratálja a bőrt.  Ha ezt elkészíted, soha többé nem vásárolsz boltit!  Díszdobozba csomagolva remek ajándék barátnőknek, a család női tagjainak, és persze saját magadat is meglepheted vele.

A kakaóvaj tele van antioxidánsokkal, hidratál, és kellemes csokis illatot ad a kencének. A levendulás illóolaj helyett rakhatsz a keverékhez borsmentát vagy narancsot is. Kókuszolajhoz ma már minden nagyobb boltban hozzájuthatsz. Ha nehéz kakaóvajat felhajtani, akár a netről is rendelhetsz.

kakaovaj

Hozzávalók a házi testápolóhoz:
– 1 csésze kókuszolaj
– 1 csésze kakaóvaj
– pár csepp levendulás illóolaj

Elkészítése:
Mérd ki a hozzávalókat. A kókuszolajjal könnyű dolgod lesz, mivel folyékony. A kakaóvaj viszont szilárd, így vágj le belőle kisebb darabokat, és tedd bögrébe. Rakd mindkettőt egy tűzálló tálba, és közepes lángon melegítsd össze. Akkor jó, ha a vaj is teljesen folyékony, ezt az állagot négy-öt perc alatt eléred.  Tedd lefedve egy edényben a hűtőszekrénybe, és várd meg, amíg néhány óra alatt megszilárdul.

Utána add hozzá az illóolajat, és géppel addig keverd, amíg könnyű, puha, a tejszínhabhoz hasonló lesz az állaga.  Ez a művelet nagy sebességgel akár 10 percig is eltarthat. Utána tedd dekoratív üvegcsékbe, zárd le jó, és díszítsd kedved szerint. Szobahőmérsékleten tárold.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés