Európában elsőként „Minden idők legjobb európai karácsonyi vására” címmel díjazták
A legfinomabb házi Raffaello-golyó – jobb, mint az eredeti!
Rajong az egész család a Raffaello-golyóért? Hagyd a boltit a polcon, és készítsd el saját magad! Tökéletes önmagában, szépen becsomagolva pedig ajándéknak is kitűnő. Sőt, sütik, torták dekorálására is használhatod. Ezt még akár gyerekekkel együtt is elkészítheted.
Hozzávalók:
40 dkg kókuszreszelék
22 dkg cukor
20 dkg tejpor
12 dkg vaj
1 dl víz
mandula
Elkészítése:
Egy lábosban tégy fel vizet főni, majd add hozzá a cukrot. Ha felforr, húzd le a tűzről. Rakd a sziruphoz még melegen az olvasztott vajat, a tejport és 20 deka kókuszreszeléket. Keverd simára a masszát. Ha túl híg, adj hozzá még kevés tejport és kókuszreszeléket, ha túl sűrű, akkor önts hozzá vizet. Rakd egy-két órára a hűtőbe.
Amikor kihűl a massza, formázz belőle golyókat. Ügyelj arra, ha túlságosan kihűl, nagyon nehezen tudod formázni. Tedd egy tányérba a kókuszreszeléket, és forgasd meg benne a golyókat. A felesleget a végén rázd le róluk. Ha szereted, mandulát vagy mogyorót is tehetsz a közepébe.
2 Hozzászólás
5
4.5
Comments are closed.