Podcast: Hogyan kommunikáljunk a gyerekkel asszertíven? – Dorozsmai Laci és
Melengető zellerkrémleves hideg napokra: a tejszíntől még selymesebb
A karakteres ízű, vitaminban rendkívül gazdag zellert még mindig háttérbe szorítjuk a konyhában, pedig sokféle ízletes fogást készíthetünk belőle. Kiváló krémlevesnek, ami a hidegben különösen jólesik, hisz a testet-lelket egyaránt átmelegíti. Gyors, egyszerű, ráadásul liszttel sem kell sűríteni, ha krumplit is teszel hozzá. A tejszínnek köszönhetően pedig finom selymes lesz. A tetejére szórhatsz pirított zsemlekockát és friss zöldfűszereket.
Zellerkrémleves receptje:
Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 liter alaplé
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
- friss petrezselyem vagy snidling a tálaláshoz
A zöldségeket hámozd meg, majd a vöröshagymát aprítsd fel, a krumplit és a zellert vágd kisebb kockákra, a fokhagymát zúzd össze.
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olajat közepes lángon. Dobd rá a vöröshagymát és süsd üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, a krumplit és a zellert, majd kevergetve süsd egy kicsit.
Öntsd fel az alaplével, ízlés szerint sózd és borsozd, majd főzd körülbelül 25 percig. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd le a tűzről. Botmixerrel pürésítsd, és öntsd hozzá a tejszínt. Forrald össze pár perc alatt, majd melegen tálald. Ekkor még díszítheted friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.
A krumplikrémlevest is kóstold meg!
További receptekért, tartalmakért kövessetek minket a Facebookon, illetve az Instagramon!