Európában elsőként „Minden idők legjobb európai karácsonyi vására” címmel díjazták
Krémes epres tiramisu: legalább olyan jó, mint a klasszikus
Rajongsz a tiramisuért? Próbáld ki a legjobb szezonális változatot: sok-sok eperrel és tejszínhabbal. Csodafinom, illatos és nagyon krémes. Az eredetihez hasonlóan ezt is percek alatt összedobod, viszont feltétlenül pihentesd legalább négy-hat órán át a hűtőben. Jó választás kerti partira, ünnepekre, családi ebéd lezárásaként, vagy csak úgy, kényeztetésként. Készítheted hagyományosan – nagyobb tálba rétegezve – , vagy dekoratív poharakba pakolva. Tedd a hűtőbe, tálaláskor díszítsd tetszés szerint.
Epres tiramisu
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 20 db babapiskóta
- 15 dkg cukor
- 2,5 dl tejszín
- 1 dl narancslé
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Az epret mosd meg alaposan, majd csepegtesd le, a nagyobb szemeket vágd el. A mascarponét keverd össze gépi habverővel a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A narancslevet öntsd egy tálba. Ha csak felnőttek esznek belőle, megbolondíthatod narancslikőrrel is. Mártogasd bele a babapiskótát, majd rakd egy tál aljába, és kanalazd rá a krémet. Mehet rá egy réteg eper, és folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére szórhatsz kakaóport, kávészemet, díszítheted eperrel, és még más gyümölccsel is színesebbé, vonzóbbá teheted a tiramisut.
Ha további egyszerű epres édességre vágysz, dobd össze ezt a pillekönnyű muffint!
A legfinomabb epres muffin receptje: nem tudsz belőle eleget sütni
2 Hozzászólás
5
4.5
Comments are closed.