Ha átélted, tudod, hogy szülőként szülinapi bulit szervezni gyermekednek nem kis kihívás.  Végignézed az összes szóba jöhető helyszínt, megálmodod a tökéletes dekorációt, megrendelned a tortát, rohangálsz az ételekért, italokért, és még a gyereksereg szórakoztatásáról is gondoskodnod kell. Utóbbi különösen nehéz feladat. Ám néhány bármikor bevethető ötlettel minden gyerekzsúrt feldobhatsz. Próbáld ki a Gyermek-Partiszerviz nagy kedvenceit!

A jó helyszín fél siker
Egy jól megválasztott helyszín nagyban hozzájárulhat a buli sikeréhez. Ha nem áll otthon rendelkezésre nagyobb helyiség, vagy a gyermek bulija nem a szabadtéri idényre esik, érdemes elgondolkodnod terembérlésen. Akkor is találhatsz remek helyeket, ha nem akarsz zsúfolt játszóházba menni, vagy nem tudod túlságosan kinyitni a pénztárcádat. Érdemes körülnézni a közeli művelődési házakban, illetve olyan helyeket számba venni, ahol tudod, hogy rendeznek baba-mama vagy gyerekfoglalkozásokat. Megnézhetsz egy-egy magánovit, hisz a legtöbb üzemeltető szívesen kiadja hétvégére.

Válassz tematikát
Sokat könnyítesz a helyzeteden, ha tematikus bulit szervezel. Ez épülhet gyermeked kedvenc meséje köré. A fiúk megőrülnek a szuperhősökért, a lányok pedig szívesen változnak hercegnőkké. Népszerűek még a dzsungeles, varázslós és detektíves partik is. A tematika meghatározhatja a dekorációt. Könnyen szerezhetsz témába vágó girlandokat, de a neten találhatsz olyan sablonokat, amiket csak ki kell nyomtatnod. Olcsó krepp- és színes papírból is mesés díszeket készíthetsz, mutatós virágokat hajtogathatsz. A lufik sokat dobnak a helyszínen, sőt a gyerekek hangulatán is. Természetesen a teríték is legyen témába vágó, vagy a buli meghatározó színei – kék-fehér Jégvarázs bulin, piros-kék pókemberes partin – köszönjenek vissza a poharakon, tányérokon. Érdemes papír vagy műanyag terítékről gondoskodnod, hisz akkor a mosogatást is megúszhatod.

Arcfestés, csillámtetoválás
Nincs az az unalmas buli, amit ne lehetne feldobni arcfestéssel vagy csillámtetoválással. A gyermekek percek alatt azokká válhatnak, akik igazán lenni szeretnének. Érdemes a kiválasztott témához igazodni. Profi arcfestő híján fogj be egy ügyes kezű szülőt vagy nagyobb testvért. Fontos hogy csak és kizárólag bőrbarát festéket használj, és az arcra semmiképp ne fess. Csajos bulikon egy kis sminkelés is megengedett. A csillámtetoválással a kétbalkezes anyukák is egyszerűen boldogulnak.

Szórakoztató, mindig bevethető játékok
Szervezz programokat, építsd fel a bulit, aztán légy rugalmas. Kezdhetitek a partit kézműveskedéssel, majd amikor már mindenki megérkezett, indulhat a kalandos kincskeresés. A nagyobbak imádják a találós kérdések köré épülő feladványokat. Mindenképp vess be néhány táncos, zenés feladatot is. A gyerekek még mindig imádják a mi régi kedvenceinket, a szobros játékot, a tűz-víz-repülőt, a nagyobbaknak önfeledt szórakozást kínál a Twister. Minden bulin nagy siker a „Hajrá, bontsad” játék. Csomagolj be több réteg újságpapírba egy kisebb meglepetést. A gyerekek adják körbe a csomagot, majd akinél megáll a zene, fejtsen le egy réteg papírt. Addig mehet tovább a csomag, amíg a végén előbukkan az ajándék. Figyelj, hogy mindenki bonthasson. A hangulat fokozásáért bevethetsz fényeket, diszkólámpát is. Egy-egy logikai játékot, kvízt is érdemes bedobni, hogy a társaság néha lenyugodjon egy kicsit.

Menő partifalatok
Sok szülő esik abba a hibába, hogy túl sok étellel készül. Az esemény egyik fontos pontja a tortázás. Előtte a gyerkőcök inkább csak nassra vagy könnyű ételre vágynak. Ha az egészséges falatok híve vagy, dobj össze egy nagy tál gyümölcssalátát, vagy készíts színes gyümölcsnyársat. A kicsik a zöldségchipseket is örömmel ropogtatják. Továbbá gondoskodhatsz hot-dogról, de sok partin a legegyszerűbb zsíros kenyér a sztár. Egy üveg szörpből, néhány filter teából több órára megoldhatod egy nagyobb gyereksereg italfogyasztását.

Ha mégis inkább tapasztalt csapatra bíznád a szülinapi buli előkészületeit és a lebonyolítását, a Gyermek-Partiszerviz csapata leveszi a válladról a szervezés terhét. Választhatsz tematikus szülinapok közül, kérhetsz arcfestést, csillámtetoválást, lufihajtogatást. A szolgáltatást otthonodban is igénybe veheted.

További információ:
http://gyermekpartiszerviz.anyanet.hu