Ha szereted, ha nem, a Halloween remek alkalom egy igazán ütős baráti, családi bulihoz. Ha nincs még betáblázva a hosszú hétvégéd, nem késő, hogy megszervezd a legjobb Halloween-partit! Néhány remek ötlet kell csupán hozzá, és barátaid hosszú évekig erről beszélnek majd.

Stílusos, vicces meghívók
A résztvevőket invitáld igazán rémisztő vagy vicces halloweeni meghívóval. Ez tartalmazhat „haláli” programot, felsorolhatod a kísérteties menüt. Nagyot szól, ha a főétel boszorkányhaj-tészta lesz (spagettiből), boszorkányüstben főtt ujjakkal, desszertként pedig denevérszárnyakat vagy szellempudingot teszel az asztalra. A sütőtökből készült finomságok is illenek ehhez az alkalomhoz. Fokozd a hangulatot koktélokkal: remek ötlet a Bloody Mary, a gyerekeknek piros vámpírszörp. Sőt, boszorkánytalálkozót is szervezhetsz.

halloweenparti megívó

Töklámpások, szellemek, denevérek
A dekoráció képes megadni az egész buli alaphangulatát. Néhány lufi, saját kezűleg farigcsált töklámpás, vagy épp ijesztő dísz is remek választás halloweeni partira. Félelmet kelthetsz pókos girlandokkal, lepedőkből készített szellemekkel. Elég, ha egy-egy tárgyat leterítesz fehér abrosszal, a lakás különböző részeire pedig ijesztő denevéreket teszel.

tok_mecsessel
Belépés csak jelmezben!
Még mindig nem késő, hogy beszerezz néhány ötletes maskarát, esetleg boszorkánynak, netán valamilyen ijesztő lénynek maszkírozd magad. A gyerekeket fesd ki saját kezűleg. A vámpírőrület tovább tart, így mindenki menő lesz ilyen szerelésben.
A felnőtt hölgyeknek a fekete fűzőhöz vagy csipkés felsőhöz, a sötét szoknyához remekül passzol a pókháló- vagy csipkemintás harisnya. A hatás fokozható különféle kiegészítőkkel és vámpírfogakkal! Az igazi pedig az, ha a sminkeléskor füstös szemet és piros szájat festesz! Halloweenre mindenkiből lehet igazi tündér is. Színes sminkkel, egy varázspálcával bohókássá teheted a megjelenésedet!

vámpír jelmez

Rémtörténetek, kísérteties játékok
Mindenki szeret játszani, ezt használd ki. Fokozd az izgalmakat kvízekkel, egyéb érdekességekkel. Találjatok ki ijesztő mesét, mindenki tegyen hozzá néhány mondatot. Esetleg előre írhatsz fel szavakat, amiket kötelező beleszőni a történetbe. A lényeg, hogy kísérteties legyen a vége. Persze, csak annyira, hogy a gyerkőcök tudjanak éjjel aludni. Vagy úgy is nehezítheted, hogy bizonyos szavakat semmiképpen nem szabad kimondani, különben kiesik az illető.
Újabb variáció mesére: mindenki saját maga írjon történetet, és a legijesztőbb sztori alkotója lesz a győztes.
Játszhattok kitalálósdit. Tegyél egy edénybe cukorkákat. Ilyenkor különösen ajánlott a sárga-narancsárga szín. Mindenki tippelje meg, hány cukorka van az edényben. Értelemszerű, hogy az a győztes, aki a legközelebb van a megoldáshoz.
Ugyanígy a tök súlyát is megtippelhetitek.

Mentés